2019. július 19., péntek

50 év múlva szabadul

A hátsó padban ült. Azt figyelte, kiből milyen reakciót vált ki az, ahogy a rovarokat darabokra tépi. Arról írt dolgozatot, hogyan akarja megölni az elnököt. Ki veszi ezt komolyan? Egy 10 éves gyerek képzelgései, vagy egy leendő gyilkos gondolatai?
Megtörtént eset. Troy csodagyerekként született, mert Thom születése után az orvosok az édesanyát meddőnek nyilvánították. Édes kis pofija, gyönyörű szemei titkot őriztek.




Hiperaktivitása az iskolában is gondot okozott. Az édesanya beíratta karatézni, gondolta a fegyelem majd jót tesz neki. Troy élvezte a sportot, feketeöves szintig jutott.
A fiú naplója nem állt másból, mint azokból az állatokból, amiket szadista módon darabokra marcangolt. Ezeket részletes rajzzal illusztrálta. Még ekkor sem gondolták, hogy a helyes arc mögött egy dühös és kegyelten fiú bújik?

Thom, az idősebb fiú testvér sorzatszínésszé vált, és otthagyta családját. Troyt feszítette a féltékenység. Egy rajzot küldött bátyjának, amiben testvére kínhalálát ábrázolta. Thom ezt nem vette komolyan.
Az édesanya egyre kevésbé bírt kisebbik fiával. Egyik alkalommal Troy elkapta hátulról, és egy sállal fojtogatta. Fojtogatás közben azt ecsetelte, hogyan tudna embereket megölni. Anyját bezárta a házba, aki egy hátsó ajtón kimenekülve a szomszédoktól kért segítséget.
Troyt bezárták egy kis időre. Miután kiengedték, Thom magával vitte, hogy testvére útját egyengesse. Troy dolgozni nem akart. Egyre inkább egy idegenhez hasonlított. Többször megfenyegette testvérét, aki egy ilyen alkalommal kizárta. Édesanyja hazavitte Troyt.

Egyik nap Thom egy hívást kapott lánytestvérétől. Öccse megölte édesanyjukat. Troy a bátyja nevében hívta fel a rendőrséget, miszerint ő ölte meg az asszonyt.
Troy bujkált, de azt üzente, hogy elmegy a temetésre, és mindenkit egyesével kivégez. A temetésen testőrök, rendőrök sorfala állt, de a férfi nem jelent meg.

Troyt hamar elkapták. Életfogytiglant kapott, de 50 év múlva szabadlábra helyezhetik. Thom megtagadta testvérét. Ahogy teltek az évek, egy túlvilági üzenetet kapott halott édesanyjától, aki azt szerette volna, hogy látogassa meg testvérét. Thom megtette. Onnantól kezdve mindketten nyitottak egymás felé. Valami megváltozott. Troynak szüksége volt Thomra, és Thomnak Royra.

Vajon tényleg megbánta Troy, hogy megölte édesanyját? Vagy ez is egy színjáték?
Thom reménykedik abban, hogy testvére jó útra tért.