Még hónap elején megrendeltem a füstölt csülköt. Két részre osztottam, és beraktam a fagyóba. A kisebbet megfőzni, a nagyobbat megsütni gondoltam.
Tegnap kivettem a csülköt és 4 felső combot a fagyóból, este kétféle fűszersóval befűszereztem, és baraktam a hűtőbe. A nagy csülköt beirdaltam rendesen, hogy belefollyon a fűszer.
Ma reggel kivettem a húsokat. Krumplit pucoltam, megsóztam, kis olajba beleforgattam, és sütőpapíros kacsasütőbe borítottam.
Ráraktam a húsokat a krumpli tetejére, hagymát pucoltam és negyed cikkeket elhelyeztem a húsok köré, alá. Egy kevés vizet locsoltam a krumpli alá, és lefedve magas hőfokon kezdtem sütni.
Másfél óra után a csirke combokat kivettem, a csülköt megfordítottam, és még bő háromnegyed órát sütöttem.
A hús mennyei lett, a krumplira ráfolyt a fűszeres húsból kisülő zsíradék. Kissé csípős almapaprikát ettem hozzá.

