2017. január 11., szerda

Távozz a gonosz emberektől!


Nem szokásom egy ideje csoportokba lépdesni a facén, mert a rossz tapasztalat azt mondatja velem: távozz a gonosz emberektől!
A csoportok bizony tele vannak rosszindulatú emberekkel. Jó magam is keresztény lennék... lennék? De elhatárolom magam minden kereszténynek mondott felekezettől, csoporttól, embertől.

Egy posztoló írt egy 11 éves öngyilkos gyerekről, és azt kérdezte, hogy érdemes-e érte imádkozni, és hogy mi lesz vele az örökkévalóságban. Röviden erről szólt a poszt. Ez a gyerek fia egyik osztálytársa, aki sajnos véget vetett az életének.

Reagált a sok okos elmeroggyant, hogy nem érdemel kegyelmet, mert öngyilkos lett. Jöttek a hallucinálós poklos ökörségekkel, amiben valaki találkozott az öngyilkosokkal odalent. Én meg találkoztam elmebetegekkel a pszichiátrián meg a facén.

Egymás után nyomatták a kárhoztatós szövegeket, mert hogy vétett a törvény ellen, mivel ölt. Te jó Isten! Kik ezek? Az Ószövetségben zsidóként élnek, akik járják a pusztaságot az örökkévalóságig? Jó reggelt! Ez az ÚJSZÖVETSÉG! Nem Mózes vagy, aki a tengert szeleteli!

Persze nem hagytam szó nélkül, kulturált hangnemben kifejtettem a véleményemet, hogy Jézus mindenkiért meghalt, és a mindenki szóba MINDENKI beletartozik.

Ahogy erről a gyerekről beszéltek, az valami félelmetes. Mint egy alávaló gyilkosról. Azt azért megemlíteném halkan, hogy a nagy észosztók között felbukkant azért olyan is, akinek az élete nem éppen makulátlan, és most nem holmi csúnya beszédre gondolok.

Egy szónak is száz a vége, elképesztő mennyi lelki nyomorult van keresztény körökben.
Kiket is nevezünk keresztényeknek?

Máté ev. 12. 33Vagy jó a fa, és a gyümölcsei is jók; vagy rossz a fa, és a gyümölcsei is rosszak. A fát ugyanis a gyümölcséről lehet megismerni. 34Viperák fajzatai! Hogyan tudnátok jó dolgokat mondani, mikor gonoszak vagytok?

Máté ev. 23. 25Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, de belül tele vagytok rablással és tisztátalansággal. 26Te vak farizeus! Tisztítsd meg előbb a pohár belsejét, hogy a külseje is tiszta legyen! 27Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlítotok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a holtak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal. 28Így ti is kívülről ugyan igaznak látszotok az emberek előtt, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.