2018. november 16., péntek

"Az ördög bennem lakott már a születésemkor..."

Mi lehet annál bizarrabb, mint, hogy bemész egy hotelbe, és sosem jössz ki onnan?
H. H. Holmes megvalósította élete álmát, mégpedig a gyilkos hotelt, ahonnan élve senki sem távozott. De, ki is ez a H. H. Holmes?



"Az ördög bennem lakott már a születésemkor. Nem tudok változtatni a tényen, hogy gyilkos vagyok, mint ahogy egy költő sem állíthatja meg az őt hatalmába kerítő ihletet. Amikor születtem, a gonosz maga ott állt az ágyam mellett, amikor megérkeztem ebbe a világba, és azóta is folyamatosan velem volt."
Henry Howard Holmes New Hampshire mellett született. Jó tanuló kisgyerekként állandóan bántották iskolatársai. Alkoholista apja molesztálta, viszont anyja vallásos nő volt.
Már gyerekként megmutatkoztak rajta a pszichopatózis jelei. Amikor az osztálytársai bezárták az orvos irodájába, az ijesztgetős poén nem úgy sült el, ahogyan azt várták. Persze, volt némi ijedelem, de a beteges gyereknek nem volt horror élmény a majdnem ráomló csontváz, inkább lenyűgözte a látvány. Innentől kezdve nem volt megállás. Állatokat boncolgatott nagy élvezettel.

H.H. Holmes egyetemi évei alatt holttesteket lopott, hogy azokat biztosítási csalásokban használják fel.

Patikusként is tevékenykedett, és miután rákban elhunyt patikus barátja, megszerezte az épületet. Az üzlet feletti két szintet átalakíttatta. A munkásokat folyton cserélgette, hogy senki se ismerje a teljes tervrajzot.
A szobák nem vezettek sehova, a folyosók labirintusában csak eltévedni lehetett. Titkos csapóajtókat, semmibe vezető lépcsőket, és kínzókamrákat építtetett. A szállóvendégeket sokszor megkínozta, megnyúzta, és a csontokat eladta egyetemeknek. Volt, akit savfürdőben áztatott, elgázosított, vagy halálra éheztetett.
Építtetett egy saját krematóriumot is, ahol sok holttestet elégetett. Nem csak a vendégeket, hanem a drogéria női alkalmazottjait, és saját szeretőit is megölte. A gyilkolást sosem hagyta abba, még egy családot is kiirtott.
1894. november 17-én kapták el Bostonban. 27 gyilkosságot ismert el, de 200 körül tippelik az áldozatok számát. A tárgyalás után felakasztották. Ő azt kérte, testét egy betontömbbe helyezve temessék el.

Gyermekkoráról állított dolgokat, mint az állatkínzás, az alkoholista, molesztáló apa tényét egyes források és pszichológusok valószínűtlennek nyilvánították.
Gyilkosságai és csalásai mellett más bűncselekményt is elkövetett: kétszeres bigámiát.