sertésragu leves |
Nincs benne semmi extra, meg varázslat, egyszerű de nagyszerű.
fő a leves |
Hozzávalók: (a fazék átmérője 26 cm)
- 60-70 dkg sertés tarja (de lehet bármilyen hús)
- zöldségek: sárgarépa, fehér répa, karalábé, zeller,
feldarabolt tarja - 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 3-4 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna, bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió, 2 db szegfűszeg, 1/2 levél babérlevél)
- 1 db erőleves kocka
a zöldségek párolódnak zöldségekhez hozzáadott hagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál kristálycukor
fűszerek hozzáadása a hagymás zöldséghez - sertés zsír
- 2 teáskanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- fél zacskó apró levestészta
1. A felkockázott zöldségeket sertés zsíron megpuhítom.
2. Hozzá adom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és tovább dinsztelem.
3. Rászórom a fűszereket, borsot, beleteszem a levesockát, és megpirítom a fűszereket.
4. Belerakom a kockákra vágott paprikát,
hús, paradicsom, paprika hozzáadása a zöldséghez |
5. Beleszórom a lisztet, a pirospaprikát, és tovább kevergetem vigyázva, nehogy leégjen.
6. Felöntöm vízzel a fazekat, megsózom, beleteszem a cukrot, a petrezselymet és a zeller zöldet, és bugyogástól számítva másfél órán át kis lángon főzöm fedő alatt (kis rés maradjon).
7. Utána beleszórom a tésztát, és tovább főzöm még kb. fél órát, hogy a tészta megpuhuljon.
8. A felesleges zsírt leszedem a tetejéről.