2017. február 4., szombat

Ízletes sertésragu leves tarjából

sertésragu leves
Ez is szintén kedvenc leves. Találtam egyszer egy receptet, és kicsit átvariálva elkészítettem. Azóta így készítem, mert mindenki szereti.
Nincs benne semmi extra, meg varázslat, egyszerű de nagyszerű.


fő a leves











Hozzávalók: (a fazék átmérője 26 cm)
  • 60-70 dkg sertés tarja (de lehet bármilyen hús)
  • zöldségek: sárgarépa, fehér répa, karalábé, zeller,
    feldarabolt tarja
    petrezselyem, zeller zöld
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3-4 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna, bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió, 2 db szegfűszeg, 1/2 levél babérlevél)
  •  
  • 1 db erőleves kocka

    a zöldségek párolódnak
    zöldségekhez hozzáadott hagyma



  • bors
  • 1 teáskanál kristálycukor
    fűszerek hozzáadása a hagymás zöldséghez
  • sertés zsír
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • fél zacskó apró levestészta
Elkészítés:

1. A felkockázott zöldségeket sertés zsíron megpuhítom.
2. Hozzá adom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és tovább dinsztelem.
3. Rászórom a fűszereket, borsot, beleteszem a levesockát, és megpirítom a fűszereket.
4. Belerakom a kockákra vágott paprikát,
hús, paradicsom, paprika hozzáadása a zöldséghez
paradicsomot meg a kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetem.
5. Beleszórom a lisztet, a pirospaprikát, és tovább kevergetem vigyázva, nehogy leégjen.
6. Felöntöm vízzel a fazekat, megsózom, beleteszem a cukrot, a petrezselymet és a zeller zöldet, és bugyogástól számítva  másfél órán át kis lángon főzöm fedő alatt (kis rés maradjon).
7. Utána beleszórom a tésztát, és tovább főzöm még kb. fél órát, hogy a tészta megpuhuljon.
8. A felesleges zsírt leszedem a tetejéről.