|
csokis keksz |
A szülinapi hétvége utolsó szereplője ez a finom édesség. A gyerekek kedvence, de a felnőttek sem vetik meg :) Az a fajta finomság, amit nem lehet abbahagyni. A család egész nap rájár a tálra, amibe dupla adag keksz sorakozik. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 1 teáskanál só
- 13 dkg Rama
|
feldarabolt csokoládé |
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 tojás
- 3 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- másfél teáskanál sütőpor
|
hozzávalók a tálban csoki nélkül |
|
összekevert hozzávalók |
Elkészítés:
1. Az étcsokit vágódeszkán apró darabokra vágom. Célszerű előtte a hűtőből kivenni, hogy könnyen vágható legyen.
2. Egy tálba beleteszem a hozzávalókat, a margarint felolvasztva (mikro), és csomómentesre elkeverem.
|
vizes kannállal a gombóc kiszedése |
3. Ezután belerakom a feldarabolt csokoládét, és tovább keverem.
|
csokoládé belekeverése a masszába |
4. Vizes kanállal gombócokat szedek ki a tálból.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a gombócokat, amiket kanállal kicsit kilapítok. A sütőpapírt többször is fel lehet használni egymás után, ha sok keksz készül.
6. A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd 160 fokon megsütöm a kekszeket. Nagyjából 20 perc a sütési idő, de akkor van kész, amikor az alja aranybarnára sült. Vigyázzunk, mert könnyen túlsüthetjük, és akkor száraz lesz.
|
gombóc kilapítása a tepsiben |
|
tepsiben várakozó formák |
7. Vasrácsra teszem kihűlni a kekszeket. Vasrács hiányában alufólia vagy sütőpapír is megteszi, de akkor át kell fordítani a másik oldalára egy idő után, hogy az alja ne nedvesedjen, amíg kihűl.
|
megsült kekszek |
|
aranybarnára sült keksz alja |