2017. február 5., vasárnap

Csokis keksz, amit nem lehet abbahagyni

csokis keksz
A szülinapi hétvége utolsó szereplője ez a finom édesség. A gyerekek kedvence, de a felnőttek sem vetik meg :) Az a fajta finomság, amit nem lehet abbahagyni. A család egész nap rájár a tálra, amibe dupla adag keksz sorakozik. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál só
  • 13 dkg Rama
    feldarabolt csokoládé
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • másfél teáskanál sütőpor
hozzávalók a tálban csoki nélkül
összekevert hozzávalók


Elkészítés:

1. Az étcsokit vágódeszkán apró darabokra vágom. Célszerű előtte a hűtőből kivenni, hogy könnyen vágható legyen.
2. Egy tálba beleteszem a hozzávalókat, a margarint felolvasztva (mikro), és csomómentesre elkeverem.
vizes kannállal a gombóc kiszedése
3. Ezután belerakom a feldarabolt csokoládét, és tovább keverem.
csokoládé belekeverése a masszába
4. Vizes kanállal gombócokat szedek ki a tálból.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a gombócokat, amiket kanállal kicsit kilapítok. A sütőpapírt többször is fel lehet használni egymás után, ha sok keksz készül.
6. A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd 160 fokon megsütöm a kekszeket. Nagyjából 20 perc a sütési idő, de akkor van kész, amikor az alja aranybarnára sült. Vigyázzunk, mert könnyen túlsüthetjük, és akkor száraz lesz.
gombóc kilapítása a tepsiben
tepsiben várakozó formák
7. Vasrácsra teszem kihűlni a kekszeket. Vasrács hiányában alufólia vagy sütőpapír is megteszi, de akkor át kell fordítani a másik oldalára egy idő után, hogy az alja ne nedvesedjen, amíg kihűl.
megsült kekszek
aranybarnára sült keksz alja