almás rétes |
Hozzávalók:
lereszelt alma a hozzávalókkal |
- 2x500 gr fagyasztott réteslap
- 2 kg alma
- 4-6 evőkanál kristálycukor
- 4-6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1-2 tesákanál őrölt fahéj
- 1 felvert tojás a kenéshez
- sütőpapír
kinyújtott tészta almával megpakolva |
Elkészítés:
1. Elkészítés előtt 3-4 órával kiveszem a fagyasztóból a tésztát.
behajtott és megkent tészta |
3. Belerakom a zsemlemorzsát, a cukrot, és a fahéjat.
4. Összekeverem, és ha túl tocsogós, teszek még bele zsemlemorzsát. Ízlés szerint alakítom az ízét.
5. Kinyújtom a tésztát lisztes felületen, és félbe vágom.
készre hajtott tészta |
7. Az egyik felét behajtom, és megkenem a tojással.
8. A másik felét is ráhajtom, a végeket lenyomkodom.
9. Beleteszem a sütőpapíros tepsibe.
tepsiben a megkent tészta |
11. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütöm. (kb.30-40 perc)
12. Kihűlés után felszeletelem.
megsült rétes |