2019. október 23., szerda

Összedobott almás rétes - ronda, de finom

almás rétes
Már egy jó ideje foglalta a mélyhűtő polcát a fagyasztott tészta. A kapott alma meg kezdett fonnyadozni, ezért a család kitalálta, hogy készítsünk almás rétest. Igen ám, de sosem csináltam. Kiengedtem két tömb tésztát, és elindult a menet. Összmunkával, és összecsapott, gyors készítéssel elkészült a világ legrondább rétese.



Hozzávalók:
lereszelt alma a hozzávalókkal


  • 2x500 gr fagyasztott réteslap
  • 2 kg alma
  • 4-6 evőkanál kristálycukor
  • 4-6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1-2 tesákanál őrölt fahéj
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • sütőpapír

kinyújtott tészta almával megpakolva

Elkészítés:

1. Elkészítés előtt 3-4 órával kiveszem a fagyasztóból a tésztát.
behajtott és megkent tészta
2. Az almát megmosom, meghámozom, és lereszelem.
3. Belerakom a zsemlemorzsát, a cukrot, és a fahéjat.
4. Összekeverem, és ha túl tocsogós, teszek még bele zsemlemorzsát. Ízlés szerint alakítom az ízét.
5. Kinyújtom a tésztát lisztes felületen, és félbe vágom.
készre hajtott tészta
6. A vékony tésztára rárakom az almát.
7. Az egyik felét behajtom, és megkenem a tojással.
8. A másik felét is ráhajtom, a végeket lenyomkodom.
9. Beleteszem a sütőpapíros tepsibe.
tepsiben a megkent tészta
10. Megkenem tojással, és villával megszurkálom a tetejét.
11. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütöm. (kb.30-40 perc)
12. Kihűlés után felszeletelem.
megsült rétes