2 kép a tekercsről és a golyókról |
Ezt a finomságot két receptből gyúrtam össze. Nem szeretem a rumos ízt, így azt kihagytam, és nem szeretek bíbelődni a töltelék főzésével, ezért azt leegyszerűsítettem.
A végeredmény mennyei. Hamar eltűnik az asztalról.
tészta hozzávalók |
Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
tészta hozzávalók összegyúrva |
Krémhez:
töltelék hozzávalók |
- 15 dkg Rama (olvasztott)
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
töltelék hozzávalók összekeverve |
kókuszreszelékkel megszórt szilikonos nyújtólap |
+ kókuszreszelék a deszka beszórásához
Elkészítés:
1.Tálba rakom a tészta hozzávalókat.
2. A tejet óvatosan adagolom. Összegyúrom a tésztát. Olyan legyen az állaga, hogy ne hulljon szét, de könnyen lehessen nyújtani. Nem szoktam kimérni a tejet, csak adagolom.
3. A nyújtódeszkát megszórom kókuszreszelékkel,
kókusztekercs és golyók |
6. Összekeverem a krémhez a hozzávalókat, rákenem a kinyújtott tésztára, és óvatosan hosszában feltekerem. A krémnél én nem teszem bele az összes porcukrot, mert az nekünk túl édes.
7. A kisebb adag tésztából kitépkedek tetszőleges nagyságú darabokat, és golyókat formázok a kezemmel. A leszórt kókuszreszelékben megforgatom.
8. Hűtőbe teszem dermedni.