2018. augusztus 8., szerda

Nooormális?

Ahogy este a blogomban garázdálkodtam, hallottam egy közeledő helikopter hangját. Erről eszembe jutott egy Grace klinikába, vagy egy burleszk filmbe illő röpke történet.
Egy ügyes főkolompos, aki a főnökségben főcsücsül, zsebre rakott egy kulcsot. De ez a kulcs, nem akármilyen kulcs, ez egy fontos lejárat kulcsa volt.

A zsebében ez a tárgy semmiségként vergődött ide-oda, miközben ő bandukolt erre-arra nem gondolván arra, hogy miféle baklövést követ el ezzel a kulcsszöktetéssel a főkulcsos ember. Lehet a kék kapszulát kellett volna választania.
Na de a viccet félre téve, igen csak nagy bonyodamat okozott ezzel. Egy sürgős beteget szállító helikopter éppen a kórház leszálló pályáján landolt, és onnan valahogy le akarták juttatni a beteget az épület belsejébe. De... és itt jön a lényeg, a lejárathoz vezető út zárva volt. Ezért felszálltak, aztán egy közeli focipályán landoltak, és hívtak egy mentőautót, hogy szállítsák a kórházba a beteget.

Ez a főkolompos kulcsrabló éppen ennek a lejáratnak a kulcsát pakolta a zsebébe, és vitte magával ki tudja hova. De kérdem én....nincs egy pótkulcs ehhez a fontos lejárathoz? Nem csak egynek kéne lennie, hanem 100 darabnak, hiszen nem véletlenül hoznak valakit helikopterrel. Remélem tanultak az esetből, és a kék kapszulát választották.