zöldbableves |
Rengeteg elkészítési módot olvastam, én így csinálom.
fő a leves |
feldarabolt zöldségek |
Hozzávalók:
- zöldbab
- zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, vöröshagyma, paradicsom, paprika, zeller zöld, petrezselyem
- fűszerek: só, bors, leveskocka, majoránna, őrölt fűszerkömény, bazsalikom, őrölt rozmaring, kevés
megpucolt, szeletelt bab - liszt
- őrölt pirospaprika
- sertészsír
- apró tészta
zöldségek dinsztelése |
Elkészítés:
1. A bab végeit levágom, az oldalán a rostokat lehúzom, és feldarabolom. Megmosom.
fűszerek a zöldségeken |
3. Fazékban egy kevés zsiradékon a zöldségeket dinsztelem.
4. Később hozzáadom a leveskockát és a fűszereket, tovább dinsztelem. Sózom, és két csipet cukrot hozzáadok.
liszt és pirospaprika a zöldségeken |
6. Felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, és kb. fél órát fedő alatt közepes lángon kis rést hagyva főzöm.
7. Hozzáadom a babot és a tésztát, felöntöm vízzel, megsózom.
a megfőtt leves |
9. Végén a zsiradékot a tetejéről leszedem.