2019. augusztus 21., szerda

Serpenyős tarja rizzsel és csákvári paradicsommal

tarja rizzsel
Egyszerű és gyors, nem kell vele pepecselni. A fagyasztóban turkálva rám kacsintott a tarjacsomag, így kikaptam, és megcsináltam a mai ebédet.
Apu saját nevelésű paradicsoma tette igazán kellemessé az ízeket.







sülnek a húsok












Hozzávalók:
  • sertés tarja
    fevágott, fűszerezett húsok
  • Vegeta
  • bors
  • olíva vagy étolaj
  • 2 bögre rizs (kevés étolaj, 1 erőleves kocka, 1 evőkanál Vegeta, 1 teáskanál só, fél teáskanál kristálycukor
  • paradicsom


Elkészítés:

1. A húst megmosom, felszeletem, klopfolom.
2. Vegetával és borssal megszórom, kb. fél órát pihentetem.
kész rizs
3. A rizst kevés olajon pirítom. Felöntöm négy és fél bögre vízzel. Beleteszem a sót, leveskockát, Vegetát, cukrot, és fedő alatt kis rést hagyva főzöm. Amikor már majdnem felszívta a vizet legkisebb lángon tovább főzöm. Ha teljesen felszívta félrehúzom, és lefedve hagyom még puhulni.
sülnek a húsok
4. A serpenyőbe kevés olajat hevítek.
5. Beleteszem a hússzeleteket, és közepes lángon mindkét oldalát megsütöm.
6. Rizzsel és paradicsommal tálalom.