2018. május 21., hétfő

Hűha! kategória mesterfokon

Ez a film a thrillerek csúcskategóriájába sorolható műalkotás.
Nálam ez mindent visz. Hasonló témájú filmekből már láttam egy párat, de ez egyikhez sem fogható.
Jó pár csavar gazdagítja az alap sztorit, amitől igazán egyedivé válik a szokásos történet.



Az első perctől kezdve lekötött, úgy ültem a monitor előtt mozdulatlanul, mint egy kőbálvány.
Az operatőr tehetsége, a tökéletes effektek, a kitűnő színészi játék lenyűgözött.
A történet kegyetlen, azt nem lehet kedvelni, de a kivitelezést annál inkább.

A döbbenet hatás folyamatosan kaszál a film alatt. Annyira behúz magával abba a sokkos világba, hogy én is menekülni akarok a főszereplővel együtt. Minden szenvedést, kínt átérzek, mintha velem történnének az események. Nem egy brutális, vértől csöpögő filmről van szó, nem ebből áll a szenvedés faktor. Persze vannak benne véres jelenetek, de nem erre épül a film.

Volt egy pillanat, amikor megszántam a pszichopatát, de ez a pillanat hamar elillant. Mesterien előcsalogatják az emberből az indulatokat, amit művészien szinten tudnak tartani. Kevés film képes arra, hogy a legfelső szintig tudják feszíteni a negatív érzéseimet. A sztori vége felé hatalmas csavar okoz sokkoló döbbenetet, amire senki sem számít.

Vajon a folyamatos rettegés, a félelem, az erőszak látványa mivé kovácsolja az embert? Pszichopatává válik, vagy megmarad annak, aki valójában? Erre a kérdésre megkaphatod a választ, ha megnézed a filmet!


Láncra verve - kanadai thriller, 2012 

A nyolcéves Tim szörnyű események áldozatává válik, amikor anyját meggyilkolják, őt pedig fogságba ejtik. Bob, a gyilkos, fogva tartja Timet, akinek borzalmas körülményekhez kell hozzászoknia életéért cserébe. Bob maradékát eheti csak meg, áldozatainak vérét kell felmosnia, mindezt kiláncolva a konyhapadlóhoz.. 9 év elteltével, miután Bob kiképezte Timet, hogy nyomdokaiba lépjen, kinézi a fiú első áldozatát. Bár a fiú visszautasítja a vadászatot, Bob mégis rákényszeríti. Tim rájön, hogy maradt még benne némi emberség, és talán van kiút számára.