2016. augusztus 17., szerda

Éljen a vásárlás!

Nem te vagy Cindy Crawford? Akkor te is tudod, hogy a nadrágvásárlás milyen örömöket okoz. Biztosan szánsz rá egy napot, mert hogy nemcsak egy üzletbe fogod betenni a lábad, az biztos.
Eleve úgy indulsz neki, tuti nem fogsz magadnak találni egy normális nadrágot sem. Hogy mire alapozod ezt az állítást? Semmi másra, csak az elmúlt húsz év tapasztalatára, amióta már nem vagy 40 kiló.

Végigjárod a kirakatok előtti kifutókat, és magadban konstatálod a tényt: a világ tele van anorexiás tervezővel. Folyamatosan sápítozol, hogy ha pár kilóval kevesebb lennél, fel tudnád venni az egész plázát.

Beteszed a lábad egy "menő" üzletbe, ahol az eladó lefitymálva végigmér, amitől egyenesen Quasimodonak érzed magad. Látod az arcára írt mondatot: Ugyan már, ez a bálna mit keres itt?
Túllépsz a megalázó élethelyzeten, mert venned kell egy nyavalyás gatyát, és normál módozatba kapcsolva megszólítod a kedves hölgyeményt. Ki sem nyitod a szádat, már jön is a válsz: Nálunk a 32-es méret a legnagyobb! Ki gondolta volna...és egy köszönömmel sarkon fordulsz innen is.
Nyelsz vagy hármat, mert úgy érzed mindjárt kitör belőled a sírógörcs, de ezt ügyesen álcázod, nehogy meglássa rajtad a veled szembejövő topmodel generáció, hiszen a túlsúllyal rendelkezők mindig vidámak. ( Ezt ki találta ki?) Akkor biztosan nem, amikor éppen nadrágot vásárolnak.

A negyvenedik üzlet után beesel egy farmer boltba, ahol úgyszintén nem látsz mást, csak gyerekméretű kollekciót. Az eladó véletlenül rád mosolyog, amitől talán felcsillan a reménysugár, de a szájából kizúduló betűáradat letaglóz: Sajnos nincs az ön méretének megfelelő nadrág! Te csak legyintesz, és akkor eszedbe jut valami, amit a TV-ben láttál....igen....férfi nadrág.... az eladó furcsán néz, de kit érdekel... felpróbálod... és mi történik? Rögtön az első méret tökéletes. Ez nem lehet igaz! Lesz nadrágom! Én is tudok valamiben járni! Hát nem csodás? Örömödben le sem veszed magadról, levágatod a címkéket, és az új férfi nadrágodban (ami persze jóval hosszabb a lábadnál, ezért felhajtod lábszárig, így visszahozod a nyolcvanas évek divatját) szambázol ki az üzlet ajtaján.

A nagy örömködés közepette eszedbe jut, hogy nincs egy normális kabátod. Hát akkor gyerünk! Ma sem jártál eleget!