2016. augusztus 17., szerda

Oltások körüli elmebajok

Nem először olvasok arról, hogy beoltassuk-e gyermekeinket, vagy ne.

Az összeesküvés elméletektől kezdve a maffiáig minden megtalálható. Az ellentábor, és a támogatók egymásnak esnek, és próbálják a másikat meggyőzni az igazukról. Vajon kinek van igaza?

Azt hiszem nem véletlenül találták ki az oltásokat, és nem azért hogy kinyírják ezzel a lakosságot. Ha jól érzékelem, nem lettünk tömegesen kevesebbek sem a szamárköhögéstől, sem a kanyarótól, sem a mumpsztól, és sorolhatnám. Azt viszont látom, hogy ezek a betegségek nem "tarolnak", köszönhető a védőoltásoknak.

De nem azért hoztam fel ezt a témát, hogy megírjam az oltásokkal foglalkozó disszertációmat ebben a blogban.  Csak azt szeretném megosztani a nagyérdeművel, hogy hasonlítsuk össze a dolgokat. Mit választunk... a halállal végződő betegségeket, vagy a védőoltások mellékhatásait.

Szerintem vagyunk olyan intelligensek (vagy nem?), hogy nem akarjuk gyermekeinknek a halálos betegséget. A védőoltások mellékhatásai nem halálosak, különben nem VÉDŐoltás lenne a nevük. Hogy honnan tudom ezt? Hát onnan, hogy még ma is élek . :)

A gyermeknek 18 éves koráig szülői döntések sorozatában kell részt vennie. Neki az oltásokba nincs beleszólása. Azt kell tennie, amit a szülő óhajt.

Gondoljuk át mit szeretnénk gyermekünknek, és mivel okozzuk nagyobb "kárt". Ha beoltatjuk, vagy ha nem.