2017. október 28., szombat

Egyszerű de nagyszerű krumplis tészta

krumplis tészta
Mivel holnap felmegyünk Pestre, ezért egyszerűbb ebédet komponáltam össze a családnak. A lányom nem kedveli a krumplis tésztát, ezért neki tepsis krumpli készült. Ez az étel nem bonyolult, kevés alapanyag kell hozzá, hamar kész van, és finom.


Hozzávalók: 

  • 1,5 kg krumpli
    krumpli összevágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • sertés zsír
  • 3 evőkanál örölt pirospaprika
  • 3 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • fél teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál Vegeta
    hagyma összevágva
  • 1 db erőleves kocka
  • 500 g fodros nagykocka tészta
  • fél evőkanál étolaj


fő a tészta
Elkészítés:
fő a krumpli
1. A krumplit kockákra vágom.
2. Vízzel teli fazékban megfőzöm. A vízbe rakok Vegetát, erőleves k
ockát, 2 teáskanál sót és fél teáskanál cukrot. A végén félre rakok 2 dl krumplis főzővizet.
3. A tésztát forrásban lévő vízben kifőzöm. Egy kevés olajat és 2 teáskanál sót rakok bele. A tésztát hideg vízzel leöblítem, és
kész olajos tészta
lecsöpögés után belerakok fél evőkanál olajat, és összekeverem.
4. A hagymát apró kockákra vágom
krumpli összetörése krumplinyomóval
5. Egy kevés zsíron üvegesre dinsztelem. Félrehúzom a tűzről, belerakom a pirospaprikát, a fűszerköményt és a borsot.
összetört krumpli
6. Ráöntöm a krumplis
főzővizet, megsózom és összekeverem.
7. Belerakom
fűszerezett hagyma felöntve a lével
a krumplinyomóval összetört krumplit, és összekeverem.
8. Ráteszem a  tésztát, és szintén összekeverem. Ha szükséges még sózom.
9. Erősebb hőfokon lapátoló mozdulatokkal lepirítom a tésztát.
krumpli, tészta összekeverése
10. Csemege uborkával tálalom.
a kész krumplis tészta