2016. december 31., szombat

Mustáros rántott karaj krumplipürével

Szilveszterkor gondoltam, hogy valami ütős sült húsos finomságot készítek. De a fiam hazajött az ünnepekre, és így a mindenki kedvencét készítettem, a jó öreg rántott husit. A megunhatatlan és finom eledelt. A felnőtteknek karajból a gyerekeknek meg pulykamellből. Mondanom sem kell, egy hadseregnek való mennyiséget sütöttem.

sül a rántott hús














mustározott karaj


Hozzávalók: (a lábas átmérője 26 cm)
  • sertés karaj vagy pulykamell
  • só 
  • mustár
  • liszt
    panírotozz húsok
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • krumpli
  • erőleves kocka
  • kristálycukor
  • vaj
  • tej
krumplipüré


Elkészítés:
1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit felteszem főni. A vízbe teszek egy kis sót, és egy leveskockát.
sül a karaj
2. Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet és krumplinyomóval összenyomom. Teszek hozzá bőségesen vajat, tejet, ízlés szerint még sót és cukrot. Finom puhára, habosra keverem.
krumplipüré állaga



3. A húsokat előkészítem. Szeletelem, kiklopfolom, besózom. Mustárral mindkét oldalát bőségesen bekenem.
4. Panírozok: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

5. Bő olajban kisütöm a húsokat.
6. Savanyúsággal tálalom.