2019. február 17., vasárnap

Áldozat, vagy gyilkos?

Julia kétségbe esett hangon felhívja a segélyhívót.
Zaklatottan meséli, hogy ragasztószalaggal betekerve ül egy kocsiban, és nem tudja hol van a barátja.




Megtörtént eset. Az amerikai üzletember régóta él egyedül, két nagykorú fia külön utakon jár. Újra keresi a boldogságot, amit meg is talál Julia személyében. A gazdag férfi tenyerén hordozza a nála 10 évvel fiatalabb nőt, aki szerelmével viszonozza a törődést. A férfi mindent megad neki, egy ruhaszalonnal ajándékozza meg őt. Kapcsolatuk tökéletesnek látszik mind addig, amíg az a bizonyos segélyhívás meg nem történik.

A tündérmese véget ér. A gazdag üzletember halott. A fejére mért ütés, a testét ért lövés, és fojtogatás kegyetlenségről árulkodik. Juliát kihallgatják. Zavarodott, furcsa viselkedését az őt ért sokkhatásnak tulajdonítják be. Juliának van egy fia, aki már megjárta a börtönt, és aki rossz viszonyt ápolt az üzletemberrel. A rendőrség őt gyanúsítja, de szilárd alibi védi a férfit. A halott üzletember közvetlen alkalmazottja is gyanúba keveredik, de ő is ártatlannak tűnik. A nyomozás elakad. Újra Julia után nyomoz a rendőrség. A nő előző férje gyanús körülmények között halt meg, ami a mai napig tisztázatlan. Abból a házasságból származó két mostoha lánya meghallva a mostani esetet, Juliára gyanakszik.

A rendőrség kideríteti, hogy a nő üzlete romokban hever, tele van adósságokkal, emiatt egyre erősebb a gyanú, hogy ő állhat a gyilkosság hátterében. A ruháit újra megvizsgálják, és lőport találnak rajta, ami azt bizonyítja, hogy hazudott. Letartóztatják, de nem tesz vallomást, viszont egyre nagyobb ellentmondásokba keveredik a kihallgatások során. A bírót meggyőzi ártatlan és törékeny természetéről, és óvadék ellenében szabadlábra helyezik lábán egy nyomkövetővel. Julia élvezi a szabadságot. Úgy viselkedik, mint akinek elment az esze. Elmegyógyászati szakvéleményt kérnek, és kiderül, hogy teljesen beszámítható.

A tárgyalás megkezdődik. Julia még mindig nem vallotta be, hogy köze volt a gyilkossághoz, de az esküdtek nem hisznek a nőnek. Az elletmondásos sztorik, a felvételeken látható viselkedés egyértelműen bűnösek láttatja a nőt. Egy tanúvallomás azonban felbolygatja a tárgyalótermet. Julia ismerőse elmondja, hogy a nő megkérte arra, ölje meg a gazdag üzletembert. Az esküdtek bűnösek nyilvánítják Juliát és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélik. A meghalt férfi gyerekei és a rendőrség a mai napig keresik azt az embert, aki a gyilkosságot elkövette, akit Julia felbérelt, és aki segített neki eljátszani az áldozat történetét.