rakott krumpli |
Hozzávalók: (táltól és mennyiségtől függ)
1. A krumplit és a tojást alaposan megmosom, és vízzel teli fazékba felrakom főni.
2. A tojás forrástól számítva 10-12 perc alatt megfő.
Vegeta a tejfölben |
3. A megfőtt ( a villa könnyedén beleszúródik a krumpliba)és kihűlt krumplit, tojást megpucolom.
5. A tejfölt megszórom Vegetával (kellemesen sós legyen) és alaposan összekeverem.
6. A jénai tál aljába egy kevés zsiradékot teszek. A tál oldalát is bekenem vele.
krumpli a tálban |
7. A tál aljára egy réteg felkarikázott krumplit rakok, amit megsózok.
krumplin a tojás és a kolbász |
9. Ismét jön egy sor krumpli, amit megsózok, és rá a maradék tojás, kolbász, tejföl.
11. 200 fokon tetszés szerinti állapotúra megsütöm.