2018. május 15., kedd

Igazi péntek 13

Megtörtén eset. Betty, a családanya és Alan, az informatikus férj egy amerikai kisvárosban élik hétköznapi életüket. Két ellentétes jellemű, templomba járó, kedves ember. A második gyermek születése után Betty depresszióssá válik. Barátnője mindenben támogatja, segít neki. Házasságuk válságát párterápiával gyógyítgatják.
Utazást terveznek, amolyan második nászutat. Betty nagyobbik lányát barátnőjére bízza. Alan ismét munkába megy, Betty egyedül marad pár hónapos kislányával. A férj sűrűn hívogatja feleségét, aki nem veszi fel a telefont.


 
Alan, Betty barátnőjét hívja, aki elmondja, milyen közös programot szerveztek a gyerekekkel. A férj ismét hívja Bettyt, de semmi. Felhív két szomszédot, hogy nézzék meg feleségét. Az ajtót nyitva találják. A fürdőszoba padlón vért látnak. A hálószobában egyedül találják a 11 hónapos kislányt. A kamra ajtó előtt, a padlón vértócsába lépnek, mellette meglátják Betty véres testét. Azt hiszik, hogy főbe lőtte magát az asszony. A férj ismét csörög. A szomszéd elmondja, hogy Betty öngyilkos lett. Alan tudatja Betty családjával a tragédiát. A férfi felhívja Betty barátnőjét is, aki felajánlja segítségét.

A nyomozók mindenhol vért találnak a helyszínen. Az asszony testén rengeteg seb tátong. Megállapítják, hogy nem pisztoly végzett Bettyvel. Megtalálják a gyilkos fegyvert, ami egy középméretű balta. Véres lábnyomot és hüvelykujj lenyomatot is találnak. A nyomokból kiderül, hogy a tettes letusolt a gyilkosság után, és otthagyta a csecsemőt a kiságyban.

A város retteg a gyilkostól. Az emberek a kaszabolós horror filmekre asszociálnak, mivel a gyilkosság péntek 13-án történt, amit egy baltával követtek el. Azt gondolják, egy horror rajongó lehet a gyilkos.

A nyomozók úgy vélik, egy közeli ismerős az elkövető.
A feleség nélkül maradt férj hazautazik, akit a hatóság kihallgat. Alibije sziklaszilárd, viszont a felesége halála nem dúlja fel. A család is furcsállja a férj viselkedését. Nem gyászol, hanem éli mindennapi életét. A rendőrség kihallgatja Betty barátnőjét is, aki igazolja Alan vallomását.

A temetés után a családot felhívja egy férfi hang, aki azt állítja, ő ölte meg Bettyt. A hatóságok lenyomozzák a hívót, akire lecsapnak. Kiderül, egy elmegyógyintézetből szabadult illetőről van szó. A család csalódott, mert a gyilkos még szabadlábon van.
Nyomok híján a rendőrség újra kihallgatja Alant. Hazugságvizsgálatnak vetik alá. Előtte bevallja, hogy két évig titkos viszonyt folytatott felesége barátnőjével. Alan átmegy a hazugságvizsgálaton.
A rendőrség mást kezd gyanúsítani, mégpedig Betty barátnőjét. A hatóság hazugságvizsgálatra kéri fel a barátnőt. Az ügyvéd közli, hogy ügyfele nem vesz részt a hazugságvizsgálaton. Másnap megállapítják, hogy a tetthelyen talált véres ujjlenyomat a barátnőtől származik. Letartóztatják. Az emberek ledöbbennek.

Három hónappal később megkezdődik a tárgyalás. A barátnő ügyvédje bejelenti, hogy ügyfele gyilkolta meg Bettyt, de csupán önvédelemből. Ez a bejelentés meghökkenti az embereket. Alant is kiallgatják, aki beismeri a barátnővel folytatott viszonyát. A barátnő is elmondja saját történetét. Szerinte Betty tudott a viszonyukról és bosszúra szomjazott. Betty baltát ragadott, és vitatkozós küzdelben megsebezte őt. Betty csitítgatta, hogy ne sikoltozzon. Ekkor ő elvette a baltát, és meggyilkolta Bettyt. Utána letusolt, és autójával elhajtott.

Mindenki megdöbbenve hallgatja végig a történetet. A barátnőt hipnózissal próbálják a szakértők kifaggatni. A pszichiáter megállapít egy bizonyos személyiség zavart, amit Betty csitítása váltott ki a nőből. A szakértő szerint, a barátnő a támadást transzban követte el. A család nem hiszi, hogy ez történt.

Kilenc nap múlva meghozzák az ítéletet. Önvédelemre hivatkozva felmentik a barátnőt. Betty családja csalódott. Alan, a férj hamar tovább lép. Három hónappal a tárgyalás után újraházasodik. A család szerint Alan is bűnös. nem csak a barátnő. A barátnőt a népharag elűzi, és álnéven új életet kezd. A család azóta is szenved, hogy nem tudják a teljes igazságot.

A barátnő 41 sebet ejtett áldozatán, és nem hívta a támadás után a rendőrséget. Vajon, aki védi magát, 41 brutális sebet ejt támadóján, aztán letusol, majd nyugodtan elhajt az autójával? Az esküdteknek elég volt a szakértői vélemény a transzba esésről, és egy ócska fedősztori, hogy egy gyilkost felmentsenek? Ez a nyolcvanas évek.