2017. március 28., kedd

Krumplifőzelék sült virslivel

krumplifőzelék virslivel
Tökéletes hétköznapi ebéd az egész családnak. Kedvelem a savanykás édeskés pikáns ízét, a rárakott sült virsli megkoronázza az egészet.
fő a krumpli

















Hozzávalók: (a lábas átmérője 28 cm)
karikákra vágott krumpli vízzel felöntve

  • 2 kg krumpli
  • erőleves kocka
  • fűszerek: (mindenből fél teáskanál) majoránna, bazsalikom, őrölt rozmaring, őrölt édeskömény, őrölt bors (darált), 2 szegfüszeg, 4 nagyobb babérlevél, 
  • kb 1 teáskanál só (kóstolástól függően)
    fűszerek a krumplihoz adva
  • 2-3 teáskanál kristálycukor (kóstolástól függően)
  • 1 evőkanál 1%-os ételecet
  • olaj
  • liszt

Elkészítés:
kevés olajban a bevagdalt virsli
1. A megpucolt és megmosott krumplit nem túl vékony karikákra vágom.
2. Egy lábasba beleteszem, és felöntöm vízzel, kicsivel többel, mint ahogy ellepné.
3. Belerakom a leveskockát, a fűszereket, a sót, borsot, és cukrot.
sül a virsli
4. Forrástól számítva fedő alatt kis rést hagyva, közepes lángon kb. 45 percet főzöm.

Hamarabb megfő a krumpli, de szükséges ennyi főzési idő, hogy az ízek összeérjenek.
5. Közben a virsliket leöblítem és ferdén bevagdalom, kevés olajon megsütöm egy serpenyőben.
elkészült rántás
6. Amikor már kész a krumpli, elkészítem a rántás. Rántás készítése itt!
7. A kész rántást belekeverem. nem készítek sűrű rántást, mert másnap a krumpliba megáll a kanál. :)
rántás belekeverése a krumpliba
8. Amíg a rántásos krumpli rotyog, beleteszem az ecetet, és tovább sózom, cukrozom addig, amíg el nem éri a kívánt ízvilágot. Még pár percig tovább főzöm.
9. Sült virslivel és kenyérrel tálalom.