krumplifőzelék virslivel |
![]() |
fő a krumpli |
Hozzávalók: (a lábas átmérője 28 cm)
karikákra vágott krumpli vízzel felöntve |
- 2 kg krumpli
- erőleves kocka
- fűszerek: (mindenből fél teáskanál) majoránna, bazsalikom, őrölt rozmaring, őrölt édeskömény, őrölt bors (darált), 2 szegfüszeg, 4 nagyobb babérlevél,
- kb 1 teáskanál só (kóstolástól függően)
fűszerek a krumplihoz adva - 2-3 teáskanál kristálycukor (kóstolástól függően)
- 1 evőkanál 1%-os ételecet
- olaj
- liszt
Elkészítés:
kevés olajban a bevagdalt virsli |
2. Egy lábasba beleteszem, és felöntöm vízzel, kicsivel többel, mint ahogy ellepné.
3. Belerakom a leveskockát, a fűszereket, a sót, borsot, és cukrot.
![]() |
sül a virsli |
Hamarabb megfő a krumpli, de szükséges ennyi főzési idő, hogy az ízek összeérjenek.
5. Közben a virsliket leöblítem és ferdén bevagdalom, kevés olajon megsütöm egy serpenyőben.
![]() |
elkészült rántás |
7. A kész rántást belekeverem. nem készítek sűrű rántást, mert másnap a krumpliba megáll a kanál. :)
![]() |
rántás belekeverése a krumpliba |
9. Sült virslivel és kenyérrel tálalom.