2019. április 21., vasárnap

Tojással és kolbásszal töltött karaj krumpliágyon

töltött karaj krumplival
Húsvétkor mindig töltött karaj kerül az asztalra. Laktató, mutatós és finom.
Húsvéti ebédnek tökéletesen megfelel.


megsült karaj

















Hozzávalók: (a tepsi mérete: 25x38 cm)
  • 1 kg hosszú karaj
    hús kettévágva, bevagdalva
  • 1 tojás
  • kolbász (puhább)
  • 1 kg krumpli
  • 3-5 fej vöröhagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 TV paprika
  • 2 féle fűszerkeverék (egyik legyen fokhagymás)
    hús kétoldalt be/átvágva
  • sertészsír
  • olaj/olíva
  • fél citrom leve


Elkészítés:


zsírral megakolt tepsi
1. Előző este bepácolom a húst. Először félbevágom, felül bevagdalom, kétoldalt bevágom, hogy a tojás és a kolbász beleférjen, utána besózóm.
zsírra karikázott krumpli
2. Meglocsolom olajjal, rászóróm a fűszereket, összedolgozom, és letakarva beteszem a hűtőbe egy éjszakára.
3. Másnap a zsírral megpakolt tepsibe beleteszem a felkarikázott krumplit. Nem sózom meg, mert a hús elegendő sót ereszt.
megtöltött hús
4. Rápakolom a húsokat, és az egyikbe belenyomom a megfőtt tojást, a másikba a kolbászt.
minden összetevő a tepsiben
5. A hagymát, fokhagymát megpucolom. A hagymát félbe vágva a húsok közé teszem a fokhagymával együtt.
6. A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot félbe vágom, és ezeket is a húsok közé rakom.
a tepsi púposan betakarva fóliával
7. A húsokra a citrom levét rácsorgatom.
8. Felöntöm egy kevés vízzel, fóliával letakarva beteszem az előmelegített sütőbe, és kb. 200 fokon két órát párolom. Az idő elteltével leveszem a fóliát, meglocsolom a zsírjával és még kb. fél órát sütöm pirulásig.
 9. Savanyúsággal tálalom.
fólia levétele utáni főtt állapot