2017. július 4., kedd

Habos vanília/csokoládé puding málnával

habos puding
Az ebéd utáni szieszta közben azon gondolkodtam, milyen finomságot ehetne a család a délután folyamán. Aztán kitaláltam ezt az egyszerű, mennyei csodát, amit hamar összedobtam.

Hozzávalók:

  • 1 zacskó főzés nélküli vanília és csokoládé puding
  • 2 zacskó habtejszín
    kész vanília puding 
  • 1 liter tej a pudingokhoz
  • 300 ml tej a habtejszínhez
  • málna

Elkészítés:
kész csokoládé puding

puding sűrűre keverése
1. A főzés nélküli pudingot fél fél liter tejben összekeverem, és kézi mixerrel sűrűre keverem. A kézi mixert először gyenge fokozatra állítom, hogy ne fröcsköljön, később erős fokozaton keverem tovább.
2. A habtejszínhez hozzáadok 150 ml tejet, és kézi mixerrel kemény habá keverem. A kézi mixert először gyenge fokozatra állítom, hogy ne fröcsköljön, később erős fokozaton keverem tovább.
tejszín kemény habbá keverése
puding és habtejszín összekeverése
3. A pudinghoz hozzákeverem a habtejszínt.
4. A pohárba beleöntöm az egyik ízesítésű pudingot, beleszórok pár db málnát, és összekeverem.
5. Ráöntöm a másik ízesítésű pudingot, megtöltöm a poharat.
6. A tetejére málnákat helyezek.
7. Hidegen tálalom.