spagetti |
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéscomb
- 6-8 db csiperke gomba
gomba összevágva - sertészsír
- 3 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fűszerek a húshoz (ízlés szerint): egy csapott teáskanál őrölt kömény, bazsalikom, oregáno, majoránna, tengeri só, és fél teáskanál darált feketebors
- 2 db 140 grammos és 1 db 70 grammos sűrített paradicsom
- 2 evőkanál ketchup
- fűszerek a paradicsom szószba (ízlés szerint): 1 csapott teáskanál oregánó, bazsalikom, 2 csapott teáskanál kristálycukor, fél csapott teáskanál tengeri só
hagyma, fokhagyma összevágva - 500 gr spagetti tészta: vízbe kevés étolaj és 2 teáskanál tengeri só
- 10-20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
![]() |
hagyma dinsztelése |
1. Kifőzöm a tésztát. A fazékban lévő vízhez adok egy kevés olajat, és kb 2
teáskanál sót. A forrásban lévő vízbe beleteszem a tésztát, és addig főzöm, amíg megfelelő puhaságot ér el. Leszűröm, és tésztaszűrőn keresztül hideg vízzel átöblítem, majd egy nagyobb edénybe belerakom.
![]() |
darálthús hozzáadva a hagymához |
![]() |
kifehéredett hús |
![]() |
gomba, fűszerek hozzáadva a húshoz |
2. A gombákat megpucolom, és a kalap részét csíkokra vágom.
3. Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben dinsztelem kicsit több zsírban.
összekevert szósz |
4. Miután már üvegesre pirult, hozzáadom a darálthúst, és fehéredésig pirítom..
![]() |
szósz hozzáadva a gombás húshoz |
5. Hozzáadom a fűszereket, sót, és tovább pirítom.
6. Beleteszem a gombát, és tovább kevergetem. A hagyma dinszteléstől számítva kb. 20-30 perc ez a folyamat, így biztosan megpuhul a hús, a fűszerek és a gomba ízei is összeérnek.
7. A paradicsom konzerveket és a ketchupot egy tálba rakom, beleteszem a fűszereket, a kristálycukrot és a sót, alaposan összekeverem. Addig ízesítem, amíg a kívánt ízt eléri.
tészta kifőzve |
8. A húsra rárakom a szószt, és kb. 10 percig kevergetem.
10. Reszelt sajttal, ízlés szerint kecuppal tálalom.