2016. november 8., kedd

Csillogó képek havas kerettel

Könnyen elkészíthető, aranyos és mutatós dekoráció Mikulásra, karácsonyra. Ablakba, falra, bárhova helyezhető.
Ami a legjobb benne, hogy gyermekünket is bevonhatjuk a készítés folyamatába, így ő is élvezheti a dekoráció mozzanatait, és örömmel szemlélheti szobájában a saját készítésű dekorációt.

Kellékek:
  • csillámos gumidekor
  • vatta
  • olló
  • hobby ragasztó
  • kellékek
  • gyurmaragasztó
A kellékek hobby boltokban beszerezhetők.

Elkészítés:

1. Előveszek egy tetszőleges színű csillámos gumidekor lapot. Ez A4-es nagyságú. Előveszek többszínű gumilapokat, amiből a formákat fogom kivágni. A gumilap hátoldalára rárajzolom a formát, vagy előre kivágott sablon segítségével megrajzolom. 

2. Kivágom a formákat, és ráragasztom az A4-es gumilap csillámos felületére. Jól rányomkodom. Ne spóroljunk a ragasztóval, különben nem ragad rá a felületre. Érdemes jó minőségű ragasztót választani, hogy rendesen odatapadjon.

3. Karácsonyi dekoráció készítésénél használjunk vattát a díszítéshez oda, ahova szükséges, és képkeretként a gumilapok széléhez. A vattát kissé megsodorva ragasszuk a lapokra. A lapokat kenjük be a ragasztóval, és úgy tegyük rá a vattacsomókat.

4. Ha ablakdíszként használjuk fel, akkor a kész dekoráció hátoldalára ragasszunk fel A4-es nagyságú karton papírt, így nem fog elhajlani, deformálódni.

5. Ha falra tesszük ne ragasszunk alá karton papírt. Több helyen ragasszuk oda a gyurmaragasztóval, hogy ne essen le onnan.
A gyurmaragasztót ha leszedjük óvatosan tegyük, így nem jön le a tapéta, sem a festék.