2017. augusztus 3., csütörtök

Internetes Casanova

Újra elővettem a megtörtént esetek történeteit. Ezek a történetek valós eseményekről, valós személyekről szólnak.
Nem tudhatjuk kit sodor az élet az utunkba, kiben bízhatunk, kinek adjuk ki magunkat. Okulj a történetekből, mert akár veled is megtörténhet.





Jenn, a családanya, aki egyedül neveli 11 éves lányát elhatározza, hogy az interneten keres párt magának.  Egyik nap rátalál egy Ray nevezetű fiatal, jóképű férfira. Megtörténik az első találkozó. A jól sikerült vacsorát folyamatos randevúk követik. A férfi elmeséli, hogy egyik volt barátnője készített egy rágalmazó weboldalt, ahol lejárató cikkek jelennek meg róla.


Jenn a randevú után felkeresi a weboldalt. Olvasás közben furcsa érzések fogják el a férfival kapcsolatban. Felhívja a volt barátnőt, aki az oldalt készítette. A lány elmondja, hogy Ray egy szociopata gazember, aki több nőt átvert, meglopott.
Jenn fejében ott motoszkál a gondolat, mi van akkor, ha a volt barátnő igazat mond. Felhívja a rendőrséget, és utána kérdez a dolgoknak. A rendőrség nem tud negatív információkkal szolgálni.
Jenn felkeresi azokat a nőket, akiket a barátja átvert. Mindegyik áldozat szinte ugyanazt mondja a csaló férfiról.

Jennt gyötrik a kétségek. Elmondja Raynek, hogy felvette a kapcsolatot az exekkel. A férfi dührohamot kap, leordítja a nőt, aki megretten az agresszív viselkedéstől.
Pár nap múlva lecsillapodnak a kedélyek, és a fiatal pár kapcsolata egyre mélyül. Ray úgy viselkedik mint egy tökéletes férfi és nevelőapa. Viszont egy valami beárnyékolja az idilli családképet.  A férfinak nincs munkahelye, emiatt Jenn fizet mindent a háztartásban.
Egyik reggel Ray jó hírrel áll elő. A nő elé tesz egy számlát, mondván fizettek neki egy elmaradt munka miatt. Jenn szinte repked a boldogságtól, hogy nem egyedül kell fizetnie a számlákat.
Az öröm hamar elillan, mert Ray rossz hírt kap. Elhunyt a nagymamája. A férfi elutazik pár hétre elintézni a temetést, és egyebeket.

Ezalatt a rossz csak fokozódik. Jenn elveszti az állását, így kénytelen eladni a házát, és édesanyjához költözni. Időközben Ray is megérkezik, aki a hír hallatán megváltozik. Jenn a változást nem érti, nem tud rá magyarázatot, miért fordult akkorát barátja viselkedése.
Emiatt újra elkezd nyomozgatni utána. Kiderül, hogy nem halt meg Ray nagymamája, sőt azt az állítólagos kifizetett munkadíjat is a nagymama küldte, akinek már régen elege van unokája hazugságaiból. Jenn kiakadva számon kéri Rayt, aki eszeveszett őrjöngésbe kezd, de bevallja tettét. Színészi játékának köszönhetően Jenn megbocsát neki, sőt konkrétan megsajnálja, de feltételhez köti maradását. Kezeltetnie kell magát kóros hazudozásai miatt.

Eljárnak együtt a templomba, ahol egy lelkipásztor próbál rajta segíteni. Úgy tűnik minden jól alakul.
Jenn lebetegedik. A férfi lelkesen ápolja. Reggel Jenn felkel lázálmából, de barátja nincs sehol. Nem találja a pénztárcáját, az iratait, és a laptopját sem. Összeomolva a padlóra rogy, és hangos zokogásba kezd. Ray telefonál, és azt mondja, azért vette el a pénzét, hogy fegyvert vásároljon belőle, mert végezni akar magával. Jenn felhívja a rendőrséget, miszerint a barátja meglopta.

Eközben Teresa, a fiatal családanya egy bárban megismerkedik egy jóképű, fiatal férfival. A neve Ray. A férfi elmeséli, hogy pár napja érkezett az államba, de nincs hol aludnia. Teresa befogadja a férfit munkáért cserébe.
Ray főz, mos, takarít, mindenben segíti a családanyát. Tökéletes az összhang közöttük. Teresa kisfia is megkedveli Rayt, aki családapaként viselkedik új otthonában.

Az átvert és kifosztott Jenn nem hagyja annyiban a dolgot. A médiához fordul. Több csatornán leadják az internetes Casanováról szóló történetet, amiben elmondják hogyan furakodott be harmincas családanyák életébe, hogyan lopta meg őket, és hogyan tette tönkre az életüket. Ezáltal több államban is ismertté vált az internetes csaló.

Teresa mit sem tud arról, kit fogadott be házába. Egyik reggel a fia iskolatáskáját rendezgeti, és hirtelen kezébe akad egy pisztoly. A sokktól alig tér magához. Követeli a magyarázatot, de Ray csak ingerülten ordít. A nő kidobja a férfit.
Teresa nyomozásba kezd. Rádöbben az igazságra, kivel is él együtt. Úgy gondolja, tőrbe csalja a csaló férfit. Ír neki egy emailt olyan szöveggel, amiben azt ecseteli, hogy rengeteg pénzt kapott. Ray rögtön válaszol. Teresa arra kéri, menjen el vele vásárolni.

A férfi hamar az ajtó előtt terem. A nő behívja, és úgy csinál, mintha mi sem történt volna. A feszültség egyre csak nő. Teresa bemegy a fürdőbe, onnan akarja hívni a rendőrséget. Bekapcsolja a szagelszívót, hogy a férfi ne hallja a telefonhívást. Pár perc múlva kilép a fürdőszobából, és leül a férfi mellé. Dörömbölnek az ajtón. A nő reménykedik, a férfi meg kérdezgeti, ki lehet az késő este. Kinyitja az ajtót és két férfi áll vele szemben. Rákérdeznek a nevére, ő igent mond, és bilincsbe verve elviszik.

Ray haragosan hátranézve veti rá erőszakos szemeit a lányra, aki végig nézi hogyan vezetik el a csalót, és nyugodt lelkiismerettel becsukja az ajtót.

Jenn is értesül az eseményekről, aki megkönnyebbül a hírek hallatán.

A férfi 18 hónap elzárást kap, de ha kiszabadul ismét előtte áll az internet, és a lehetőség, ahol folytathatja aljas tevékenységeit.