frankfurti leves |
Jó fűszerezéssel kiváló levest lehet készíteni.
fő a leves |
Hozzávalók: (a fazék átmérője 26 cm)
kivágott káposzta levél |
- 2 közepes fej kelkáposzta
- 1 kg krumpli
- 6-8 füstölt virsli
- 6-8 gerezd fokhagyma
- fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna, bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 levél babérlevél)
- 1 db erőleves kocka
felaprított káposzta - só
- bors
- 1 teáskanál kristálycukor
- sertészsír
- habaráshoz tejföl és liszt
Elkészítés:
fokhagyma dinsztelés |
1. A kelkáposzta leveleket leszedegetem (a külső leveleket nem használom fel), a torzsa részét kivágom, és átöblítem, majd apróra vágom.
3. A virslit karikákra vágom.
4. A fokhagymát apróra vágom, és kevés zsíron megdinsztelem.
hozzávalók és víz a fazékban |
kész habarás |
7. A kész habarást belerakom a levesbe és összefőzöm. (pár percig)