2017. március 26., vasárnap

Tojásrántotta bacon szalonnával és lilahagymával

tojásrántotta
Sűrű hétvégi reggeli nálunk a tojásrántotta. Ha lusta vagyok, akkor simán csak tojásból készítem.
Ma nem voltam lusta, így elkészült a szalonnás-hagymás rántotta.


készül a rántotta















Hozzávalók:
felvágott hagyma és szalonna

  • tojás
  • lilahagyma
  • bacon szalonna
  • olaj
  • köretnek: paradicsom, hagyma, paprika, stb.


Elkészítés:

1. Felvágom a hagymát (félkarikára) és a szalonnát.
félig összekevert tojások
2. A tojást egyesével töröm fel, egy pohárba rakom, megszagolom, és csak így teszem bele a tálba. Nem túl szerencsés, ha mondjuk a vége előtt egy záptojás kerül a többi mellé.
3. A tojásokat megsózom, és nem verem fel teljesen, hanem csak összekeverem. Így jobban szeretjük, mert a fehérje, a sárgája foltokban tarkítja a rántottát, külön lehet érezni az ízeket és a színvilága is sokkal szebb.
4. Egy kevés olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát.
5. Ha eléggé megfonnyadt a hagyma ráöntöm a tojásokat.
hagyma, szalonna dinsztelése
6. Kevergetve tetszés szerinti állagúra sütöm. A család a teljesen átsütött rántottát kedveli, ami kisebb-nagyobb darabokban kerül a tányérra.
7. Kenyérrel és zöldekkel tálalom.