bekevert tészta állaga |
bekevert tészta |
sütőpapiros tepsiben a tészta |
Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 5 dkg Rama
- 4 dkg méz
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 dl tej
készül a kakaó máz |
A mázhoz
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg Rama
- 5 dkg kakaópor
- 5 evőkanál víz
A beforgatáshoz
Elkészítés:
1. A tésztához felolvasztom az 5 dkg Ramát. A mézet is beletesszem, majd együtt melegítem a két hozzávalót.
2. Egy mély tálba teszem a tojás egészét és egy kézi habverővel kissé felverem. Ráöntöm a tejet, a felolvasztott Ramát ,a mézet, majd összekeverem. Beleteszem az átszitált porcukrot, majd a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverem a habverővel.
aranybarnára sült tészta |
4. Elkészítem a mázat. A mázhoz szükséges 20 dkg Ramát a vízzel megolvasztom, majd forrásig hevítem. A kristálycukrot összekeverem a kakaóporral és több részletben hozzáadom a forrásnak indult Rama-víz keverékéhez, miközben egy kézi habverővel folyamatosan kevergetem. Összefőzöm.
5. A kihűlt tésztát felvágom téglalap alakú darabokra, majd villa segítségével a forró csokoládészószba mártom. Kiemelem az edény falánál, lehúzom róla a felesleget és beleforgatom a kókuszreszelékbe.
A máz hamar besűrűsödik, ilyankor érdemes egy kevés vízzel higítani. Nagyon alacsony hőfokra állítva, időnként kevergetve szoktam mártogatni a kockákat, hogy meleg maradjon a massza, különben még hamarabb besűrűsödik.
Annyira finom, hogy megy a harc a kockákért. :)