2018. december 29., szombat

Az ördögi fiú

Megtörtént eset. Tökéletes baba volt a fekete hajával. Puha pofikája angyalarcként tükröződött vissza. A kerek, szép kis szemecskék egyszer csak élettelenné váltak. 7 hetes korában súlyos tüdőgyulladásban majdnem meghalt.
Derek sokat hisztizett, emiatt az anyja mindent megvett neki. Egyre erősebb agresszivitással jelezte a kívánságait, amit édesanyja azonnal teljesített. Amit nem kapott meg a játékboltban azt széttörte, majd egy másikat megkapott helyette.



A fiú sosem nyúlt az ételhez, mindent villával evett. A játékokkal nem játszott, csak rendbe rakta, és nézegette őket. A szomszéd kisfiút megverte, amikor az Derek autójával akart játszani.
Derek nagyobb lett, az anya megismerkedett egy férfival, aki aztán a nevelőapja lett. A fiú nem kedvelte a férfit, mindig provokálta, azt akarta elérni, hogy megüsse őt. Derek sosem mutatta ki a szeretetét. Anyjának sem mondta soha, hogy szereti, és sosem ölelte meg.
Az volt Derek büntetése egy karácsonyi reggelen, hogy amíg nem eszi meg a reggelit, addig ott kell ülnie az asztalnál. A fiú nem ellenkezett, és egész nap ott ült az asztalnál egészen lefekvésig. Másnap a haragos fiú darabokra törte a karácsonyi ajándékát. Az anya visszavitte a boltba, azt állította törötten kapta, kicserélték, és az újat hazavitte a fiának. Később a TV-t törte össze, mert nem az történt, amit szeretett volna.
A nevelőapa sosem bántotta a fiút. Próbálta nevelni, amit az anyja nem tett meg. Mindig a fia mellé állt a férfival szembe. Az anya elvitte fiát pszichológushoz. Depressziót diagnosztizáltak. Kapott gyógyszert, de nem használt.
Derek megismerkedett egy fiatal lánnyal. Nagyon szerette a lányt, aki viszont szerette. A lány várandós lett. Az anya felajánlotta, hogy éljenek nála, így együtt lehet a család. Megszületett az unoka. Derek nagyon jó apává vált. Az anya büszke volt a fiára. A boldogság rövid ideig tartott.
Derek megváltozott. Szigorú szabályok között éltek, amit a fiú szabott. A lányt és az anyját is terrorizálta, csúnyán beszélt velük. Mindkét nővel gúnyolódott és nevetett rajtuk. Derek vett egy puskát, amit az anyjára fogott, és azt monda: jobb ha félig nyitott szemmel alszol anyám, mert a végén még elvágom a torkod. Tudta, a fia képes lenne ezt megtenni. Az anya fogoly lett a saját otthonában. Elkezdett inni, és bezárta magát a szobájába.
A család kutyája egyszer csak eltűnt, Derek azt mondta, elütötte egy autó. Az anya tudta, hogy fia ölhette meg az állatot.
Derek barátnője elhagyta a házat. Otthagyta a gyerekét is, mert félt attól, ha elviszi, Derek megöli őket. Az anya elmondta fiának, hogy a barátnője elhagyta őt. Derek nem volt mérges, csöndes maradt. Ez félelmetesebb volt, mintha dühöngött volna. Egyik nap a lány autója ott állt a ház előtt. A bejárati ajtó nyitva volt. Az anya tudta, hogy baj van. Meglátta a véres lábnyomokat. Követte azokat, amik a fürdőszobáig vezettek. Aztán meglátta azt a szörnyűséget, amit sosem akart volna látni. A lány feküdt a kádban elvágott torokkal. Próbált rajta segíteni, de már halott volt. Kihívta a rendőrséget. Kihallgatták. A rendőrök őt gyanúsították. Kiabált a rendőröknek, hogy keressék meg az unokáját, akit a fia elrabolt.
TV-s közlemény alapján elfogták a fiút. Letartóztatása után Derek felhívta az anyját és sajnálkozott, bocsánatot kért. Az anyja hinni akart neki, de érezte, nem őszinte vele. Védeni akarta őt, nem akarta, hogy börtönbe kerüljön. De később feleszmélt, hogy a fia veszélyes és fél tőle. Ha szabadon engedik, ki tudja mit fog tenni. Nem tanúskodott mellette. Derek beismerte bűnösségét. Életfogytiglant kapott.
Az anya örül, hogy fiával nem fog többet találkozni. Az unokát örökbe fogadta, de attól fél, hogy olyanná válik, mint az apja. A nő azóta is magát hibáztatja, hogy hol rontotta el, mit tehetett volna. Magának is nehezen vallotta be, de mindig is félt egyetlen fiától.