2018. december 30., vasárnap

Védelmező a halálsoron

Megtörtént eset. Senki sem tudja elképzelni, hogy élete szerelme egyszer a halálsoron végzi. Ezzel Melissa is így volt. De bekövetkezett az, amiről egy percig sem gondolta volna, hogy megtörténik.
Egy visszahúzódó, csöndes nő hogyan választhat magának egy olyan férfit, akiből gyilkos válik? Miért nem vette észre az árulkodó jeleket?




A szerelem tényleg ennyire vakká tesz? A félelem a magánytól, és a megmentő szerepben tetszelgő férfi elvesztése teljes beszűkült gondolkodást eredményez? A történetből minden kiderül, és levonhatod a következtetéseket. A vélemények, a kritikák széles palettáját olvastam a történet alatt, mindenki máshogy látja a dolgokat, máshogyan értékeli a történteket. A félelem kegyetlenül meg tudja fosztani az embert saját akaratától, és aki képtelen ezen felülkerekedni, bizony hasonlóan járhat, mint Melissa.

Melissa 13 évesen kövérnek és csúnyának tartotta magát. Sokat csúfolták, néhány lány folyton követte őt, és terrorizálták. Nem hagyták békén, Melissa nem tudott mit kezdeni velük. Félt attól, hogy ha elmondja valakinek mit csinálnak vele a lányok, azok bosszút állak rajta.

Melissa védelmet keresett. Megtalálta védelmezőjét, Deant. Deant mindenki tisztelte, mert agresszív volt. Elkezdtek járni, az iskolában tudták, hogy Melissa Dean barátnője. A zaklató lányok visszavonultak. De Dean védelmének ára volt. 2-3 hónap után furcsa szabályokat állított fel a lánynak. Megszabta milyen ruhákat vehet fel. A sminkelést is megtiltotta, nehogy felfigyeljen rá más férfi.
Hiába a szabályok, Melissának elég volt, hogy Dean mindennap mondta neki, hogy szereti. Dean egyre szigorúbb szabályokat hozott. Letiltotta Melissát a barátairól. Dean bebiztosította, hogy a lány szót fogadjon. Felfogadta a barátait, hogy az iskolában figyeljék Melissát. Ha Melissa bárkivel szóba állt, arról Dean mindig tudott. Otthon számon kérte a lányt. Folyton a következményekkel fenyegetőzött, de sosem mondta meg mik lesznek azok.
Dean egyszer fegyvert vitt az iskolába, és elmondta, hogy elrendezi vele az egyik ügyét. Melissa megijedt, és a matematika tanárnak rögtön szólt. A rendőrség elvitte a fiút, de aznap kiengedték, próbaidőt kapott. Dean megtudta, hogy a lány árulta be őt. Dühös és csalódott volt. A lány úgy érezte, cserben hagyta őt.
A barátok unszolták Melissát, hogy szakítson a fiúval, mert veszélyes. Több év járás után Melissa férjhez ment. Már a házasság elején jöttek a problémák. Dean késeket gyüjtögetett. Minden nap köszörülte őket, és furcsa alakzatokba rendezte, amiket lefényképezett. Ezeket a késeket magánál is hordozgatta.
Egyszer az anyja miatt történt egy veszekedés. Dean Melissát odanyomta a falhoz, és a torkához szorította egy kést. Melissa felemelte a kezét, és Dean belevágott a lány ujjába. A fiú bocsánatot kért a lánytól.

Családot alapítottak. Három gyerekük született. Dean csak hébe-hóba dolgozott. Reggelente korán kelt fel, elment munkát keresni, és késő este ért haza. Olyan is volt, hogy csak másnap érkezett haza. Egyik nap Dean pánikba érkezve jött haza. Mindenkit leültetett a hálószoba padlójára. Elbarikádozta a házat, bútorokat tologatott. Zihálva rohangált, mintha keresett volna valakit. Melissa félt, de a férfi nem árulta el miről van szó. Ezek a kényszerképzetek egyre sűrűbben törtek elő a férfi életében. Melissa számonkérte a férjét. Azt mondta, ő az igazságosztó és embereket öl megbízásból, akik bűncselekményt követtek el, de nem kaptak ítéletet. Egy szervezet emiatt követi őt, és a családját is ki akarják végezni. A nő nem tudta eldönteni ebből mi lehet az igazság. Szerinte ezek kényszerképzetek voltak.
Egy függöny behúzáson összevesztek, erre a férfi el kezdte fojtogatni Melissát, elővette a pisztolyt és a feje mellé lőtt. Melissa és a gyerekek elmentek a házból. Beadta a válási papírokat. De a kizárólagos gyerekfelügyeletet nem kapta meg, ezért visszaköltözött a férjéhez, nem akarta vele egyedül hagyni a gyerekeket. Dean új munkát kapott. Melissa később megbánta döntését. Félt és idegeskedett. A gyerekeket nem engedte Dean közelébe. Mindig a szobájukban aludt.
Egyszer Dean öccse rohant be a házba, pánikolt, kérte Melissát menjen el Dean-hez, aki a lőtéren tartózkodott. A nő elment a férfihoz. Rettegett, félt, hogy Dean megöli őt. Dean már várta. Beült az autóba, aztán elindultak hazafelé. Melissát levegőnek nézte, és aludni ment, a fegyvert a párna alá tette.
Vasárnap este a hírekben hallották, hogy egy 18 éves lány eltűnt. Melissának gyanús volt a lány eltűnése és Dean lőtéri esete. Megkérdezte, hogy van-e köze a lány eltűnéséhez, de a férfi tagadott. Daen mindig követte híreket. Egyenesen a megszállottjává vált. A 18 éves lányt megerőszakolták, egy cipőfűzővel és egy kantárral megfojtották. A rendőrség a lakosság segítségét várta. Melissa nem akarta felhívni a rendőrséget, félt a férfitól. Dean öccse elmondta egy barátjának, hogy Dean-nek köze van a meggyilkolt lányhoz. A rendőrség kihallgatta Melissát. Félt, hogy ha a férfit nem tartóztatják le, neki vége.
Deant elkapták, letartóztatták. Melissa megkönnyebbült. Tanúskodott Dean ellen. A férfit halálra ítélték a fiatal lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért. Melissát azóta gyötri a  lelkiismeretfurdalást, hogy mit tehetett volna másképp.