2018. július 2., hétfő

A kapzsiság ára

Megtörtént eset. 1965, Florida. Albert egyedül neveli két gyermekét. Egy 15 éves lányt, és egy 18 éves fiút. Felesége régen meghalt, de a szerelem őt is utoléri.
Megjelenik Jennifer, a tökéletes nő és pótanya, akivel harmónikus kapcsolatban élnek.




Albert, egy nyári napon megpillant egy gyönyörű nőt. Pillanatok alatt beleszeret Bettybe, akiért otthagyja szeretett menyasszonyát. A gyerekek kiborulnak. Próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez.

Betty három kicsi gyermeke felforgatja a családi rutint. Albert nevelgetni próbálja a gyereket, de Betty nem engedi át az irányítást. Betty családjának beköltözése konfliktust szül Albert és Betty gyerekei között.
Albert fia nem kedveli Bettyt, érzi, hogy a nő nem szereti igazán apját. Nem akar egy fedél alatt élni a nővel. Apjával csúnyán összeveszik, emiatt elköltözik otthonról.
Betty örül, hogy már csak egy gyerekkel kell megbirkóznia.
A nőt Albert vagyona érdekli, nem a szerelme. A férfi üzletét akarja vezetni. Albert édesanyját nem tudja elvarázsolni, az idős asszony átlát a nő szándékán.

Albert feleségül akarja venni Bettyt de házassági szerződést iratnak, ami Bettynek egyáltalán nem tetszik, hiszen Albert halála után Bettynek nem jár semmi a vagyonból. De, a nő így is belemegy a házasságba, mert azt gondolja, manipulációjával a szerződést majd semmissé teteti.
Albert hazahívja fiát, hogy együtt legyen a család. A fiú látja, hogy Betty fogva tartja apját a manipulációival.
Két év együtt élés után Albert és Betty összeházasodnak. Albert fia kollégiumba költözik.
Ezek után megjelenik Betty legidősebb fia, aki addig nagyanyjánál élt. Rossz múltja miatt Albert nem kedveli.
Albert lánya az érettségire készül. Betty elintézi, hogy a lány is kollégiumba költözzön.

Közben Albert üzlete hanyatlik. Munkájába temetkezik. Betty nem akarja csökkenteni a kiadásait, hiába kéri férje, vegyen vissza a költekezésből.
Betty érvényteleníteni akarja a házassági szerződét, és ezért mindent elkövet. Az ügyvéd szól Albertnek, hogy mire készül a felesége.
A gondok tornyosulnak. A nő ingatlanügynök lesz. Albert pletykákat hall feleségéről, hogy viszonya van egyik ügyfelével. Magánnyomozót fogad. Bebizonyosodik Albert gyanúja.

Betty és Albert viszonya egyre rosszabbra fordul. Betty fia is egyre gyakrabban jelenik meg a háznál, akinek volt már rendőrségi ügye kábítószer birtoklás miatt.
Albert eldöntötte, véget vet házasságuknak. Fiát felhívja, és elnézést kér, hogy nem hitt neki Bettyvel kapcsolatban.
Betty tudja, hogy nincsenek rendben a dolgok, és hogy kapcsolatuknak nincs már jövője.
Betty a tengerpartra utazik, ahova elhívja férjét, de az nem akar vele menni.

A család bejárónője a szokásos munkáját végzi, amikor rábukkan Albert holttestére.
A rendőrség kihallgatja a nőt. Albertet brutális módon ölték meg. Fejét szétverték, és torkán keresztül golyót röpítettek bele. Minden értéket és papírt elvittek a házból.

Albert halálhíre az egész családot lesújtja. A két gyerek összeomlik. Bettyt a szomszéd házában találják. A két gyerek megsajnálja Bettyt, aki összetörve zokog férje elvesztése miatt.

A rendőrség nyomozni kezd. Találnak egy végrendeletet, amiben Betty is szép vagyonra tesz szert férje halála után, de a végrendelet nem érvényes, mert nincsenek tanuk a papíron. Betty elviszi egy másik ügyvédhez a papírt, amire hirtelen két aláírás kerül. A két tanú Betty anyja és nővére.
Albert gyerekei nem akarják elhinni Betty cselekedeteit. A rendőrség senkit nem tud vád alá helyezni valódi bizonyítékok híján.

Egy hirtelen hívás felforgat mindent. Egy kész történet érkezik a rendőrséghez.
Albert hitelkártyái vezetnek nyomra, amit a gyilkosság napán elloptak a férfitól.
Egy ismeretlen nő elmondja -aki használta a hitelkártyákat- hogy a férje és a hitelkártya tulajdonosának felesége találkozgatnak, és gyilkosságról beszélgetnek.

Az ismeretlen nő férjét előállítják. Mindent elmond azzal a feltétellel, hogy nem ítélik halálra. Beismeri, hogy ő és Betty fia ölte meg Albertet. Bettyvel közösen tervelték ki a gyilkosságot. Betty részesedést ígért nekik Albert üzletéből.
A rendőrség letartóztatja az elkövetőket és Bettyt, aki úgy csinál, mintha nem tudna semmiről.

1975-ben Bettyt és fiát, meg az ismeretlen nő férjét elítélik gyilkosságért. Mindhárman életfogytiglant kapnak, leghamarabb 25 év múlva kerülhetnek feltételes szabadlábra.

Az ismeretlen nő férjét 6 nappal az ítélet hirdetés után megölik a börtönben.
Betty fia a terv szerint 2020-ban kerül szabadlábra.
Betty 2004-ben szabadult, a próbaideje 2016-ban ért véget.

Betty nagy manipulátor volt, és ennek egy család itta meg a levét. A kapzsiság gyilkosságra ösztönözte, és ezért semmitől sem riadt vissza. Évekig volt felesége Albertnek, képes volt eljátszani a szerető asszonyt. Albert gyerekeit elüldözte, hogy a férfit teljes irányítása alá vegye. A férfi későn kapott észhez, és megtörtént a baj.