2018. január 3., szerda

Hétköznapi borsófőzelék hétvégi pörkölttel megrakva

borsófőzelék pörkölttel
A hétvégén főzött sertés pörköltből kevés maradt, ezért készítettem hozzá borsófőzeléket. Az egyszerű, és hamar elkészíthető főzeléket fenségessé varázsolja az ízletes pörkölt. Kellemes hétköznapi ebéd az egész családnak.
rotyog a borsőfőzelék















borsó a lábasban





Hozzávalók:

  • 500 gr zöldborsó
  • fűszerek: 1/2 teáskanál őrölt édeskömény-őrölt majoránna-őrölt rozmaring, 1 babérlevél, őrölt feketebors
  • 1 db erőleves kocka
  • fűszerek a lábasban
  • cukor

Rántáshoz:

  • liszt
  • étolaj
  • víz


A pörkölt hozzávalói és elkészítése itt!

fő a borsó a fűszerekkel együtt
Elkészítés:

1. A zöldborsót beleteszem a lábasba és felöntöm vízzel.
2. Beleteszem a fűszereket, sót, cukrot a leveskockát és kb. fél órát főzöm, amíg puha lesz a borsó.
3. Elkészítem a rántást. ( A rántás elkészítése itt!)
kész a borsófőzelék
4. Az elkészült rántást hozzáadom a borsóhoz és sóval, cukorral ízesítem. Összefőzöm amíg kellő kép besűrűsödik.
5. Pörkölttel tálalom.