3 kép a tortáról |
Csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 4 evőkanál étolaj
összetevők a tálban - 6 evőkanál tej
- puding (fél liter tej, 3 evőkanál kristálycukor)
- gyümölcsök (ha nincs szezonális, lehet befőtt, konzerv is)
- tortazselé (3 csapott evőkanál kristálycukor)
- tejszínhab
besűrűsödött puding |
Elkészítés:
sütőpapíros formában a tészta |
összetevők keverése |
2. Sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába beleöntöm a masszát.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm tűpróbáig. Ha nincs hústű, használj fogvájót. Beleszúrom a piskóta közepébe, és ha látok rajta tészta maradékot, akkor még sütni kell a piskótát. Ha a fogvájón nem marad tészta, akkor teljesen megsült.
tűpróba fogvájóval |
tányér borítása a tésztára |
leveszem a formát, és óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt.
5. Amíg hűl a tészta elkészítem a pudingot, ahogy a zacskón le van írva.
6. Előkészítem a gyümölcsöket. Ha nincs friss, befőtt és konzerv is jó.
tányérra átborított tésztáról leszedett papír |
puding a tésztán |
8. Elkészítem a tortazselét (ahogy a zacskón le van írva), és ráöntöm a gyümölcsökre ügyelve arra,
hogy lassan öntsem, nehogy lefolyjon a széléről. Tartsuk be a
torta feldíszítése |
gyümölcsök előkészítése |
10. Teljes dermedés után tejszínhabbal tálalom.
gyümölcstorták |