2017. február 26., vasárnap

Gyümölcstorta, amit nem lehet elrontani

3 kép a tortáról
Ez a recept egyszerű és nagyszerű. Puha, nem tömör, és nem száraz. Egyszóval tökéletes.
Csak ajánlani tudom.


Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál étolaj
    összetevők a tálban
  • 6 evőkanál tej
  • puding (fél liter tej, 3 evőkanál kristálycukor)
  • gyümölcsök (ha nincs szezonális, lehet befőtt, konzerv is)
  • tortazselé (3 csapott evőkanál kristálycukor)
  • besűrűsödött puding
  • tejszínhab





Elkészítés:

sütőpapíros formában a tészta
összetevők keverése
1. Tálba teszem az összetevőket, és robotgéppel simára keverem.
2. Sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába beleöntöm a masszát.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm tűpróbáig. Ha nincs hústű, használj fogvájót. Beleszúrom a piskóta közepébe, és ha látok rajta tészta maradékot, akkor még sütni kell a piskótát. Ha a fogvájón nem marad tészta, akkor teljesen megsült.
tűpróba fogvájóval
tányér borítása a tésztára
4. Hagyom kicsit kihűlni a tésztát, egy tányérra lefelé borítva
leveszem a formát, és óvatosan lehúzom  róla a sütőpapírt.
5. Amíg hűl a tészta elkészítem a pudingot, ahogy a zacskón le van írva.
6. Előkészítem a gyümölcsöket. Ha nincs friss, befőtt és konzerv is jó.
tányérra átborított tésztáról leszedett papír
puding a tésztán
7. A tésztára ráöntöm a pudingot, és feldíszítem a gyümölcsökkel.
8. Elkészítem a tortazselét (ahogy a zacskón le van írva), és ráöntöm a gyümölcsökre ügyelve arra,
hogy lassan öntsem, nehogy lefolyjon a széléről. Tartsuk be a
torta feldíszítése
zacskón leírtakat, mert ha sokáig pihentetjük a zselét, kocsonyásodik, és már nem lehet ráfolyatni a tortára.
gyümölcsök előkészítése
9. Amikor kihűlt a torta, berakom a hűtőbe.
10. Teljes dermedés után tejszínhabbal tálalom.



gyümölcstorták