Fehérboros-mustáros brassói aprópecsenye

brassói aprópecsenye
A  hétvégi menü főétele a brassói, amit a gyermekek nem igazán esznek meg, ezért ők a csirkeszárnyakat falták fel sültburival. Mi, a felnőttek jól megpakolva a tányért, benyomtuk az adagunkat. Brassóit is láttam már sokféle módon elkészítve, én így raktam össze, és azóta így esszük. Soha nem hagynám ki belőle a bort és a mustárt.
készül a brassói













Hozzávalók: (a lábas átmérője 26 cm)
kockákra vágott hús


  • 70-80 dkg sertés comb (de lehet bármilyen hús)
  • sertészsír
  • 4-6 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna (ebből 3-4 teáskanál fokozatosan adagolva), bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió)
  • sül a krumpli
  • tengeri só
  • bors
  • 1 db erőleves kocka
  • 2-3 fokhagyma kocka vagy por
  • 2-3 csipet kristálycukor
  • fél tubus (kisebbik) fokhagyma krém
  • 1-2 dl félédes fehérbor (ajánlott: Tokaji Furmint)
  • 2-3 kg burgonya
    hagyma dinsztelése


Elkészítés:

1. A kockákra darabolt krumplit besózom, és bő, forró olajban kisütöm. Papírtörlős tálba kiszedem.
2. Megmosom, feldarabolom a húst.
fűszerek, leveskocka, hagyma
3. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát bő zsíron megdinsztelem.
4. Rárakom a fűszereket, borst, a leveskockát, és tovább dinsztelem.
hagyma,bor,mustár,fokhagymakrém
5. Felöntöm egy kevés fehérborral, beleteszek kb. 1 evőkanál mustárt, egy fél tubus (kisebbik) fokhagymakrémet, és kevés kristálycukrot. majd tovább kevergetem. Sót egyelőre nem rakok bele, mert a krém az sós.
6. Beleteszem a húsdarabokat, fehéredésig keverem.
hús hozzáadása a boros hagymához
7. Felöntöm még egy kis borral, ha kell vízzel is, de nem sokkal, hogy éppen csak ellepje.
8. Forrástól számítva másfél/két órán át főzöm közepes lángon fedő alatt (kis rést hagyva).
hús felöntve borral, kevés vízzel
9. Sűrűn kevergetem, és időnként kevés vizet öntök hozzá, nehogy leégjen. A végén ne maradjon higított szaft, legyen lesülve a zsírjára.
10. Majoránnát adagolok még hozzá a főzési idő alatt két részletben, és fokhagyma kockát (vagy port) is. Ha szükséges adok hozzá még egy kevés cukrot, és sót.
11. Savanyúsággal tálalom.
zsírjára lefőtt szaftos hús

Címkék

10 perces rajz (3) ajánló (13) amime (1) anyák napja (3) ANYU (10) arc (21) bábszínház (3) Balaton (4) barátság (1) Bogyó és Babóca (1) box/kungfu (43) büntetés (2) Csákvár (2) család (23) családi (1) csendélet (1) csináld otthon (1) csoda (1) dalszöveg (2) desszert-ital (8) döntés (1) drámai történetek (2) dühös vagyok (5) e-könyv (4) Egy gnóm viszontagságai (1) egytálétel-húsétel (38) élet (9) életmód váltás (9) emberek (1) emlék (1) erőszak (12) érzelmek (2) észvesztő (4) fájdalom (3) farsang (11) film-akció (1) film-dráma (8) film-horror (5) film-romantikus (1) film-sci-fi (3) film-sorozat (1) film-thriller (9) Fogoly vagyok (4) fogyás (27) függőség (4) haj (21) háztartás (3) horgolás (29) horror (3) horror történet (3) húsvét (27) igazság (4) inspiráló (15) izgalmas történetek (8) jelmez (11) Jó ha tudod (2) kapcsolat (1) karácsony (27) képek (62) keresztény (4) kisállat (2) korona vírus (3) köret-saláta (13) köröm (32) kreatív (84) krémek (9) laza történetek (11) légikatasztrófa (1) leves-reggeli (22) majális (1) manga (2) megnéztem-elmesélem (34) megtörtént (28) mese (19) Monster High (4) munka (2) műsor (1) nyár (2) okosságok (11) portré (25) program (2) pszichopaták (2) rajzok (130) realisztikus manga (3) rendelés (1) retro sarok (2) smink (9) sorozatgyilkos (2) sütemény-péksütemény (18) szépségápolás (80) szex (1) szilveszter (5) szórakozás (1) tájkép (27) tavasz (1) Temu SHEIN (12) természet (1) test (11) testvér (1) thriller (5) torta (3) történetek rólam (16) tudtad? (3) tusfürdő (4) unalom napló (75) unoka (2) ünnepi étel (7) vallás (2) vers (70) videók (145) virág (3) zokni baba (7)