brassói aprópecsenye |
készül a brassói |
Hozzávalók: (a lábas átmérője 26 cm)
kockákra vágott hús |
- 70-80 dkg sertés comb (de lehet bármilyen hús)
- sertészsír
- 4-6 nagyobb fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna (ebből 3-4 teáskanál fokozatosan adagolva), bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió)
- tengeri só
- bors
- 1 db erőleves kocka
- 2-3 fokhagyma kocka vagy por
- 2-3 csipet kristálycukor
- fél tubus (kisebbik) fokhagyma krém
- 1-2 dl félédes fehérbor (ajánlott: Tokaji Furmint)
- 2-3 kg burgonya
hagyma dinsztelése
sül a krumpli |
Elkészítés:
1. A kockákra darabolt krumplit besózom, és bő, forró olajban kisütöm. Papírtörlős tálba kiszedem.
2. Megmosom, feldarabolom a húst.
fűszerek, leveskocka, hagyma |
4. Rárakom a fűszereket, borst, a leveskockát, és tovább dinsztelem.
hagyma,bor,mustár,fokhagymakrém |
6. Beleteszem a húsdarabokat, fehéredésig keverem.
hús hozzáadása a boros hagymához |
8. Forrástól számítva másfél/két órán át főzöm közepes lángon fedő alatt (kis rést hagyva).
hús felöntve borral, kevés vízzel |
10. Majoránnát adagolok még hozzá a főzési idő alatt két részletben, és fokhagyma kockát (vagy port) is. Ha szükséges adok hozzá még egy kevés cukrot, és sót.
11. Savanyúsággal tálalom.
zsírjára lefőtt szaftos hús |