2017. február 25., szombat

Fűszeres csirkeszárnyak

csirkeszárnyak
Legegyszerűbb sült étel a csirkeszárny. A hétvégi menü egyik mellékszereplője, mert a főételt nem eszik a gyerekek. Csemege gyanánt én is szeretem ropogtatni.


Hozzávalók: (a tepsi mérete: 37x42 cm)
megmosott szárnyakhoz adott olaj

  • csirkeszárnyak (tepsi mérettől függően)
  • fűszerkeverékek (kétféle ajánlott, ha fűszersóról van szó, akkor nem kell külön megsózni a csirkét)
  • étolaj / olívaolaj


Elkészítés:


1. Megmosom, megtisztítom a szárnyakat.
befűszerezett szárnyak
2. Meglocsolom olajjal.
3. Besózom, és nyakon öntöm az összekevert fűszerkeverékkel.
4. Kézzel alaposan átforgatom.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a szárnyakat.
6. Alufóliával letakarom.
sütőpapíros tepsiben a szárnyak
7. 180-200 fokon sütöm kb. 40 percig, utána leveszem a fóliát, és még sütöm kb. 15 percig, amíg szépen megpirulnak a szárnyak.
8. Körettel tálalom.
fóliával betakart tepsi