habos csokis kockák |
Ezt a fincsi sütit évekkel ezelőtt készítettem, és ma újra elővettem a receptet. Nem is tudom miért vártam vele eddig. Kicsit időigényes, de nem nehéz elkészíteni. Két receptből gyúrtam össze picit megvariálva. Igazi csemege a sütemények között.
elvágott sütemény |
Hozzávalók:
pudingpor,tojássárgája,porcukor,tej |
Tésztához:
5 db tojássárgája
15 dkg Rama
2,5 dl tej
20 dkg búza finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
készre főtt puding |
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 tojássárgája
15 dkg Rama
pudingos krém összekeverve |
Habhoz:
5 db tojásfehérje
2 csipet só
15 dkg porcukor
Csokoládémázhoz:
2 tábla keserű tortabevonó
Elkészítés:
tésztához: tojássárgája és porcukor |
1. A pudingot a 3 tojássárgájával és a cukor felével robotgéppel habosra keverem.
2. Kevés hideg tejjel csomómentesre keverem.
tésztához: kakaópor, liszt, sütőpor |
4. Addig kevergetem kis lángon, amíg besűrűsödik.
tészta: tojássárgája,porcukor,Rama, |
6. A porcukor másik felét a margarinnal habosra keverem, és ha kihűlt a puding, hozzákeverem.
7. A tojások sárgáját a porcukorral robotgéppel habosra keverem.
8. A puha, szobahőmérsékletű Ramát beleteszem és tovább keverem.
tepsiben a tészta |
minden összetevő a tésztában |
10. Addig keverem a robotgéppel, amíg a massza csomómentes nem lesz.
11. A masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom.
12. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (160-180 fok) 16-18 percig sütöm tűpróbáig. Ha nincs
tűpróba fogvájóval |
krémmel megkent piskóta |
hústű, használj fogvájót. Beleszúrom a piskóta közepébe, és ha látok rajta tészta maradékot, akkor még sütni kell a piskótát. Ha a fogvájón nem marad tészta, akkor teljesen megsült. Majd hűlni hagyom a tésztát. A sütőpapírt a kissé kihűlt piskótáról el kell távolítani (fordíts meg a tésztát, és úgy szedd le róla). Ha melegen teszed, ragad, és szétmorzsolja a tésztát.
13. A kihűlt tésztára rákenem a krémet. Célszerű felfordítani, és az aljára kenni a krémet. (Jobban tapad.)
lábasok a vízgőzhöz |
tojáshab felverése |
15. Ezt úgy teszem, hogy veszek egy nagyobb lábast, forralok benne vizet, de csak kb. a feléig legyen benne a víz.
16. Előveszek egy kisebb lábast, ami pont ráilleszkedik a másikra, de ne érjen a víz az aljához. De még nem teszem rá, csak odamérem.
porcukros hab felverése vízgőzön |
hab rákenése a krémes piskótára |
feldarabolt tortabevonó |
20. Rögtön rákenem a kihűlt, krémes piskóta tésztára.
vízgőzön felolvasztott tortabevonó |
habra csorgatott csokoládémáz |
23. Forró vizes késsel szeletelem a süteményt.