csirkemell rizzsel és paradicsom salátával |
sülnek a csirkemellek |
összevágott csirkemell |
Hozzávalók:
kétféle fűszersó |
- 2 nagyobb csirkemell
- kétféle fűszersó: sültcsirke, pulykasült
- olíva vagy étolaj
- Vegeta
- 2 bögre rizs (kevés étolaj, 1 erőleves kocka, 1 evőkanál Vegeta, 1 teáskanál só, fél teáskanál kristálycukor
fűszerek a tálban |
- 1 kg fürtös paradicsom
- 2 közepes lilahagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál tárkonyos ecet (vagy almaecet, stb)
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- petrezselyem (lehet szárított vagy friss)
fűszerezett, klopfolt csirkemell |
Elkészítés:
fűszeres, olajos csirkemell a tálban |
3. Meglocsolom olajjal, összeforgatom és kb 1 órát állni hagyom.
4. Elkészítem a rizst. <<Itt elolvashatod hogyan készítem.>>
5. Elkészítem a paradicsom salátát. Karikákra szeletelem a megmosott paradicsomot. Félkarikákra szeletelem a lilahagymát.
6. Tálba teszem a paradicsomot és a hagymát. Meglocsolom az ecettel és az olajjal.
paradicsom saláta |
8. A húshoz a serpenyőbe kevés olajat teszek. A felhevült olajra (magasabb hőfokon sütve) rárakom a hús szeleteket, és időnként megforgatva pirosra sütöm. Arra vigyázzunk, hogy ne égessük meg rögtön a külsejét, mert belül nyers marad.
9. A megsült csirkemellet rizzsel és paradicsom salátával tálalom.