Hozzávalók: (a tepsi mérete: 37x42 cm)
- sertéstarja
- 3 féle fűszerkeverék (flekken, grill, borsos-mustáros, vagy bármilyen ízlés szerint)
előző este bepácolt tarja - só
- bors
- mustár
- vöröshagyma
- olívaolaj (vagy étolaj)
- 2-3 kg krumpli
- csemege uborka
Elkészítés:
1. Az elkészítést megelőző este előkészítem a húst, felvágom, kiklopfolom, besózom.
2. Tálba teszem. Jól meglocsolom olajjal, hogy tocsogjon. Rászóróm a fűszereket, teszek bele frissen darált borst, mustárral nyakon öntöm és ráteszem a felkarikzott hagymákat. Kézzel jól összedolgozom.
3. Letakarva hűtőbe teszem.
2. Tálba teszem. Jól meglocsolom olajjal, hogy tocsogjon. Rászóróm a fűszereket, teszek bele frissen darált borst, mustárral nyakon öntöm és ráteszem a felkarikzott hagymákat. Kézzel jól összedolgozom.
sül a tarja |
4. A hűtőből kivett tarjaszeleteket olajos grisslütőre vagy serpenyőbe teszem, és a hagymakarikákkal együtt jól megsütöm.
5. A krumplit meghámozom, karikákra vágom, és beleteszem a tepsibe. Bőségesen megsózóm. (Ha nem így teszek, nem lesz íze.)
6. Rákarikázom a hagymákat, és meglocsolom olajjal. Teszek rá bőven, nehogy odaégjen.
7. Kézzel összekeverem, hogy az olaj és a só mindenhova kerüljön. Tehetünk még rá szalonnát, kolbászt, virslit. Vizet nem teszek bele, mert, a krumpli elég nedvességet ereszt a só miatt.
8. Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütöm, majd leveszem a fóliát, és kb. fél órát tovább sütöm.
9. Csemegeubival tálalom.
A tepsis kurmplit a lányom miatt készítettem kissé lightosra, mert ő nem szereti ropogósan, sem egyéb feltéttel.
6. Rákarikázom a hagymákat, és meglocsolom olajjal. Teszek rá bőven, nehogy odaégjen.
tepsis krumpli |
8. Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütöm, majd leveszem a fóliát, és kb. fél órát tovább sütöm.
9. Csemegeubival tálalom.
f |
A tepsis kurmplit a lányom miatt készítettem kissé lightosra, mert ő nem szereti ropogósan, sem egyéb feltéttel.