Fűszeres tarja tepsis burival

Tízujjas vasárnapi ebéd grillezett tarjából. Egyszerű és finom. A húsos finomság mellett még ott figyelt a borsó leves is. Jó lett volna egy ubisalit készíteni hozzá, de maradt a csemege ubi.
sülnek a húsok a hagymával






















Hozzávalók: (a tepsi mérete: 37x42 cm)
  • sertéstarja
  • 3 féle fűszerkeverék (flekken, grill, borsos-mustáros, vagy bármilyen ízlés szerint)
    előző este bepácolt tarja
  • bors
  • mustár
  • vöröshagyma
  • olívaolaj (vagy étolaj)
  • 2-3 kg krumpli
  • csemege uborka

Elkészítés:

1. Az elkészítést megelőző este előkészítem a húst, felvágom, kiklopfolom, besózom.
2. Tálba teszem. Jól meglocsolom olajjal, hogy tocsogjon. Rászóróm a fűszereket, teszek bele frissen darált borst, mustárral nyakon öntöm és ráteszem a felkarikzott hagymákat. Kézzel jól összedolgozom.
sül a tarja
3. Letakarva hűtőbe teszem.


4.  A hűtőből kivett tarjaszeleteket olajos grisslütőre vagy serpenyőbe teszem, és a hagymakarikákkal együtt jól megsütöm.

5. A krumplit meghámozom, karikákra vágom, és beleteszem a tepsibe. Bőségesen megsózóm. (Ha nem így teszek, nem lesz íze.)
6. Rákarikázom a hagymákat, és meglocsolom olajjal. Teszek rá bőven, nehogy odaégjen.
tepsis krumpli
7. Kézzel összekeverem, hogy az olaj és a só mindenhova kerüljön. Tehetünk még rá szalonnát, kolbászt, virslit.  Vizet nem teszek bele, mert, a krumpli elég nedvességet ereszt a só miatt.
8. Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütöm, majd leveszem a fóliát, és kb. fél órát tovább sütöm.
9. Csemegeubival tálalom.
f




A tepsis kurmplit a lányom miatt készítettem kissé lightosra, mert ő nem szereti ropogósan, sem egyéb feltéttel.