2016. szeptember 17., szombat

Hol van az a nyár, hol van az a nadrág

"Hol van az a nyár..." sóhajtozik Józsi, miközben a függöny össze nem érő résein próbál kikukucskálni a nyári, bárányfelhős égboltra.
A fülledt, nyári napok minduntalan eszébe juttatják a fiatalság nyarait, amikor még minden szép és jó volt. Mikor is volt?



Azok a nyolcvanas évek, azok voltak csak az igazi idők. Józsi számára biztosan. Miközben a ventillátor pödörgeti több centisre nőtt mellkasszőrzetét, átfutnak a régi gondolatok sörtől lezsibbadt agytekervényein, és visszaálmodja azt a napot, amikor a forró szellő legyezgette feszes fürdőnadrágját a túlzsúfolt pesti strandon. Az izzadtságtól átázott, fakóbarna kanapén való sörözgető fetrengés tökéletesen visszaadja azt a hangulatot, amit éppen azon a napon élt át fiatalon, üdén, és szépen.
Józsink, a tömény izom megfeszített mellkassal ólálkodik a törölközők között, hátha rátalál a legizgalmasabb fürdőruhás domborulatokra. Talál kicsit, nagyot, ilyet, olyat, amolyat, és jaj....egy rikító férfi tanga a szemvonalban... Ettől megrémülve, lábait felgyorsítva iparkodik a medence felé, ahol folyamatos férfi tangák harcvonala sorakozik egymás mellett, mint egy idétlen fehérnemű reklámban.
Mondanom sem kell, akkor a férfi tanga ugyan úgy a menő cuccok közé tartozott, mint a női tanga felső nélkül, aminek a vérmes feleségek egyáltalán nem örültek. Nem úgy mint a betokosodott férfiapák, akik a sör mellett már csak a szemükkel mertek félrekacsintgatni. A tangák keveréke és a csupasz felsők inkább egy elfuserált erotikus forgatás emlékeit idézték, mint sem a hullámfürdő és a napozók strandlátványát. De ez sem tartotta vissza hősünket a kitartó keresgélésben.
A medence szélén ücsörögve megpillant egy hajmeresztő fürdőruhát, amiben álmai nője lépdel tűsarkú papucsában. A hirtelen forróvá vált helyzet bekényszeríti Józsit a hideg medencébe, hogy férfi erőtől duzzadó ékessége ne mutatkozzon a strandolók sokasága előtt. A hirtelen jött hullám meglöki az izmos Józsit,  aki bukfenceket hányva akrobatikus mozgásokkal megspékelve szabadul meg meglazult fürdőnadrágjától.
Te jó ég! Most mi lesz Józsikám?  Főhősünk ezen töprengve lebeg a hideg vízben, és sodortatja magát a hullámok habjain, mint varázslatra váró férfi sellő. Nem hogy varázs nem jött, de a gatya sem. Hiába a keresgélés, hiába a merülgetés, a nadrág elpárolgott. Az órákon át tartó hullámfürdőzés közepette valaki az orra elé lógatja a zsinór nélküli fürdőnadrágot. Józsi szemei kikerekednek, mellkasa megfeszül, és izmos karjával a nadrág felé nyúl. De hirtelen...

- Hé Józsi! Hova tetted az alsógatyád?

Józsi a kérdés hallatán megugrik a kanapén, és kaján mosollyal arcán odanyögi feleségének a választ.

- A medencében!