2016. augusztus 21., vasárnap

Igazi ajándék

Addig izgi a karácsony, amíg fel nem nő az ember. Amíg kicsi vagy, nem érnek meglepetések, csak ha anyunak sikerül jó mélyre elrejtenie a nehezen kitalált ajándékot. Jön a Jézuska, és jobb esetben eláraszt mindenféle széppel, jóval, nádi hegedűvel.
Ki sem látszódsz a sok meglepetésből, ami tart egy hétig, aztán azokat is megunod. De addig is te voltál a világ legboldogabb gyereke.

Ahogy egyre telnek az évek, rájössz, hogy Jézuska nem hoz semmilyen ajándékot, és ettől kezdve már nem is várod annyira a karácsonyt. Megmondod anyunak, hogy mire vágysz, aztán vagy meg tudja venni, vagy nem. A vagy nem egyre gyakrabban jön el az évek elmúltával, mert az ajándék elvárásaid úgy nőnek, ahogy a magasságod.

Felnőttél... újra jön a Jézuska, de már nem neked hozza a meglepetést. Nem te jössz rá az évek során, hogy Jézuska sosem hozott ajándékot. De te lehetsz az, aki elmondja az utókornak, hogy ha Jézuska nem hoz semmit, attól még nem dől össze a világ. Te lehetsz az, aki egy öleléssel elmondhatja a másiknak, hogy mennyire szereti. Ez többet ér, mint a világ összes ajándéka.