2018. április 19., csütörtök

Falburkolat evés felsőfokon

Nicole falburkolatot eszik. Saját szavaival élve, felfalja a házat. Több éve hódol szenvedélyének.
Krétával kezdte, falburkolattal folytatta, és azóta nem bír létezni nélküle. Bárhol jár, belekóstol a falba.

Imádja a gipszkartont. Hetente akár 20 cm-t is megeszik belőle. Színek szerint kóstolgatja, a zöldet kifejezetten utálja, mert annak íze rettenetes. Édesanyja halála után szokott rá a falevésre. Édesapja sem él, így nagybátyja az egyetlen rokona, akit nagyon szeret. Viszont előle is titkolja, hogy már 5 éve falburkolatot csemegézik.

Egyik alkalommal nem csak barátnőjének, de nagybátyjának is elmondja, hogy mit csinál a fallal. Megmutatja, hogy szobájában hogy néz ki a szétcsócsált gipszkarton. Nagybátyja felvilágosítja arról, milyen veszélyes dolgot művel, hiszen a gipszkartonban káros, és veszélyes anyagok vannak.
Együtt elmennek az orvoshoz, aki kivizsgálja, nincs-e maradandó károsodása a lánynak. Szerencsére mindent rendben talál. Nicole elhatározza, hogy abba hagyja a falburkolat evést, mert fel szeretné nevelni a gyermekét, mivel ha tovább folytatja, akár bele is halhat. A forgatás végére a lány leszokott a falevésről.

Nicole története élő példája annak, hogy meg lehet szabadulni a függőségektől, a rossz szokásoktól, a kényszerességtől. Az ő problémáját édesanyja halála okozta, és sikeresen megszabadult tőle. Előtte lebegett fia élete, jövője, hogy neki kell felnevelnie, és nem másnak. Ez nagy erőt adott a leszokáshoz.