2017. szeptember 30., szombat

Sárkányok és papucsok, avagy minden nő egy házisárkány?

Hej, de régen írtam a naplómba. Sokszor elfelejtem leírni a véleményem, pedig lenne mit.
A facén rengeteg dologba akadok bele, amiről meg van a véleményem, de tovább görgetek. Ma is egy facés kép ihletett, hogy megírjam ezt a bejegyzést.
Mitől lesz egy nő sárkány? Vajon a lányok így születnek? Rögtön házisárkányok bújnak ki az anyaméhből?

Hét fejjel és tüzet okádva jönnek a napvilágra? Nem, tisztelt olvasók! A nők nem sárkánynak születnek, ahogy a férfiak sem papucsnak, vagy pincsikutyának.
A sárkányok és a papucsok útközben alakulnak, egyedfejlődnek, és lesznek furcsa lények. Ezek a lények partnerüknek köszönhetik létformájukat. Hogyan lesznek sárkányok a szótlan asszonykákból? Ha férj uruk punnyad, iszákol, tohonyáskodik, szemetel, lustálkodik, lesajnálja magasból az életközösség íratlan szabályait, és ha az asszonyka megunja az áldatlan állapotokat. Egyszer csak elkezd tüzet okádni, és a csöndes "házvezetőnő" átváltozik sárkányzombivá.
A papucs férjek is hasonló módozatban fejlődnek papucsokká, ahol az asszonyka hordja a nadrágot, mert a ház ura elfelejti hogy "mi a dolga". Ha mindenki azt tenné, ami a "dolga és feladata" lenne egy normál értékrendű családban, sem házisárkány, sem papucs nem egyedfejlődne. De ez lehetetlen.
Mindig lesznek sárkányok és papucsok, mert az emberiség képtelen a gyökeres és pozitív változásokra.