gulyásleves |
Mindenféle variációja mennyei, igazi magyaros eledel.
![]() |
rotyog a leves |
Hozzávalók: (a fazék átmérője 26 cm)
kockákra vágott hús |
- 80 dkg sertéscomb (de lehet bármilyen hús)
- 1 kg krumpli
- zöldségek (sárga-fehérrépa, zeller, karalábé, zellerzöld, petrezselyem)
- 1 db nagyobb TV paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 4-5 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- fél zacskó apró levestészta
- 5-10 dkg füstölt zsírszalonna
- 5 dkg füstölt kolbász
- sertés zsír
- fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna, bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió, 2 db szegfűszeg, 1-2 babérlevél)
- só
- bors
- 1 teáskanál kristálycukor
- fél tubus (kisebbik) fokhagyma krém
- fél tubus (kisebbik) Piros Arany krém
- fél tubus (kisebbik) gulyás krém
- fél tubus (kisebbik) pörköltszaft krém
- 1 db erőleves kocka
- 7-10 teáskanál őrölt pirospaprika
![]() |
dinsztelődik a hagyma a kolbásszal és a szalonnával |
Elkészítés:
1. A húst megmosom, kockákra vágom.
2. A zöldségeket megpucolom, és karikákra, kockákra vágom.
3. A krumplit megpucolom és kockákra vágom
4. Az összevágott szalonnát és kolbászt zsíron megpirítom.
![]() |
pirul a kolbász és a szalonna |
6. Rászórom a fűszereket, a leveskockát, és tovább dinsztelem a hagymával együtt.
7. Rárakom a kockákra vágott húsokat, és tovább pirítom.
![]() |
belerakott fűszerekkel és a hússal együtt pirul tovább a hagyma |
9. Rárakom a krémeket, és az őrölt pirospaprikát.
10. Rászórom a zöldségeket, és a krumplit.
11. Felengedem vízzel. (mindenképpen lepje el)
12. Rakok bele sót, kristálycukrot. Beleteszem a zellerzöldet és a petrezselymet.
a fazékba rakott összetevők |
14. A végén leszedem a felesleges zsírt, mert nem szeretjük a vastagon úszó zsírt a leves tetején.