2 kép a kompótról |
fő az almakompót |
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma (Jonathan, Jonagold, Idared)
- 1 citrom héja és kifacsart leve
- 8 evőkanál kristálycukor
- 2-3 rúd fahéj
alma felvágás 1. - 1 db vaníliarúd félbevágva
- 6 db szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- fél teáskanál gyömbér
- 1-2 db csillagánizs
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
alma felvágás 2.
Elkészítés:
alma felvágás 3. |
1. A megmosott almákat megpucolom, és a képeken látható módon cikkekre szeletelem.
fazékba pakolt almaszeletek |
3. Fazékba teszem az almákat, és beleteszem a hozzávalókat az őrölt szegfűszeg és az őrölt fahéj kivételével.
4. Felöntöm vízzel.
a végén hozzáadott őrölt fűszerek |
a kész almakompót |
6. Mielőtt kész az almakompót belerakom az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat, és még pár percig tovább főzöm.
7. Hagyom a levében kihűlni.
8. Hidegen tálalom.