2017. április 26., szerda

Csináld otthon - Mikrodermabráziós arckezelés miniben

Az otthoni arckezelés egyik gépesített formája ez a mikrodermabráziós gép. Kozmetikában jóval komolyabbal kezelik az arcot, de otthonra ez tökéletes. A cikk végén elolvashatod, hogy mit jelent ez a kezelés, és miért, kinek ajánlott.

Ezt a készüléket valamikor nyáron rendeltem. 1-2 hetente használom (ha nem felejtem el :) ) és a végeredmény szuper. Síma, puha lesz a bőröm, Olyan a látvány, mintha megtisztult volna az arcom. Az elhalt hámréteget lecsiszolja, felfrissül a bőr. Ezt sem lehet napi szinten használni, erre oda kell figyelni. A bőr kipirosodhat a kezelés végén, de a hidratáló krém hamar lehúzza a vörösséget. Még a megfizethető árkategóriába sorolható.

5 in1 CrystalDess (http://www.dess.hu/)


5 az 1-ben kristály mikrodermabrázió, otthoni arcápolás és arcmasszázs.

Olyan mikro-polírozó rendszer, mely  áttörés az eddigi mikrodermabráziós rendszerben. Hatékony, mint egy profi kezelés (400 fordulat percenként).
A gyengéd, mégis rendkívül hatékony kristály kezelőfejjel  lágyan csiszolja bőr felületi egyenetlenségeit, és újra sugárzóan, egészséges megjelenésű bőrt eredményez.
Használja a készüléket felületi hámlasztásra, a bőrmegújjításra,  heti mélytisztításhoz, és arcápoláshoz egyaránt!
Segít fenntartani és növeli a bőr megújulását,  kiváló eredményeket biztosít más szépítő kezelésekhez, eljárásokhoz.

Ezzel a nagyszerű készülékkel egyszerűen és hatékonyan elvégezhető a gyengéd  archámlasztás, arctisztítás, arcápolás és arcmasszázs. A készlet 5 féle könnyen cserélhető fejet tartalmaz, amellyel különböző kezeléseket és eljárásokat végezhetünk arcbőrünkkel, akár egy profi kozmetikában!

A készülék serkenti az arc vérkeringését, aktiválja a bőrsejtek anyagcseréjét, ezáltal segít megelőzni a ráncok kialakulását és késlelteti a bőr öregedését. Eltávolítja a pórusokban került szennyeződéseket és a sminket. A masszírozó segítségével pedig a krémeket és az arcápolókat tökéletesebben a bőrbe juttathatjuk, amelyek így jobban felszívódnak, ezáltal hatékonyabbak. Az arcmasszázzsal oxigént juttathatunk közvetlenül a bőrünkbe, ezzel elősegíthetjük annak folyamatos megújulását, hogy bőrünk sokáig fiatal és energikus maradjon.

1. fej: mikro-kristály, mikrodermabáziós bőrradír az elhalt hámsejtek  eltávolítására,

2. fej: polár szivacs, a kristálypolírozó, hámlasztó krémek bemasszírozására,
    és a szem környékének ápolására,

3. fej: puha szivacsos fej, melynek segítségével mélyebbre juttathatjuk
    a különböző arctisztító készítményeket, így azok hatása még jobban
    érvényesül, de használhatjuk a smink eltávolítására,

4. fej: görgős masszírozó, amellyel az arcápoló krémek tökéletesen a bőrbe
   juttathatók,

5. fej: puha kefe a pólusok tökéletes tisztítására, hogy semmilyen szennyeződés       ne maradjon a bőrön és a bőrben.


Mit jelent a mikrodermabrázió?

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el.

Miért szükséges a bőrünknek a mikrodermabrázió?

Testünket bőrünk védi a külső hatásokkal szemben. Védi szervezetünket a mechanikai mikrodermabrazios_melyhamlasztas6hatásokkal szemben, a káros fénysugarak ellen, biztosítja állandó testhőmérsékletünket és véd a kórokozókkal és vegyi anyagokkal szemben. A barrier funkciónak köszönhetően nem távozik a víz és az elektrolitok a szervezetünkből illetve nem tudnak felszívódni a bőrre kerülő anyagok.

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, például a  vitaminok, hidratáló, tápláló készítmények bejutását is a mélyebb rétegekbe. Ezért hiába kenjük be magunkat a legkiválóbb krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része a felszínen, az elhalt, kiszáradt sejtekben szívódik fel, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.
Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.
Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozásával. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.
Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alakalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökken a ráncok, hízási csíkok, (stria) és hegek mélysége, akár el is tűnhetnek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.
Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a  kozmetikai kezelések – tű nélküli mezoterápia, iontoforézis, sonoforézis, ultrahang – hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

A mikrodermabrázió terjedése megállíthatatlan, és minden kozmetikai kezelés előtt célszerű, vagy inkább szükséges alkalmazni.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható:

  • akne,
  • aknés sebhelyek,
  • öregedési foltok,
  • laza, petyhüdt bőr,
  • finom vonalak és ráncok,
  • napkárosodott bőr,
  • egyenetlen bőr textúra,
  • érdes bőr,
  • pórusok méretének normalizálása,
  • bőr tónusának helyreállítása,
  • dehidratált bőr,
  • striák.

Mire kell figyelni arctisztítás után?

Arctisztítás (kezelés) után különösen fontos betartanunk bizonyos szabályokat, a minél jobb eredmény elérése érdekében. Kerüljük arctisztítás után 24 óráig a szoláriumot, szaunát, uszodát, ne végezzünk megerőltető fizikai munkát (pl. edzés), mivel ezek a tevékenységek fokozzák a vérbőséget. Arctisztítás után a bőrünknek 24 órás regenerációra van szüksége. A vérbőség fokozás mellett a fent említett helyeken nagy a veszélye a fertőzések kialakulásának. Az arctisztításról itt olvashatsz.