|
paprikás krumpli |
Ahány ház, annyi recept. Láttam és hallottam már ezer féle elkészítési módot. Kipróbáltam az ötleteket, variációkat. Az évek során kialakult az az ízvilág, ahogyan mi szeretjük ezt a jó kis magyaros ennivalót. Ha érdekel titeket olvassátok el, hogyan készítem én a paprikás krumplit.
|
fő a paprikás krumpli |
|
összevágott krumpli |
|
összevágott hagyma |
Hozzávalók: (lábas átmérője 28 cm)
- 2 kg krumpli
- 4-6 fej vöröshagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- sertés zsír
- 20 dkg zsírszalonna
- fél rúd füstölt kolbász
|
összevágott fokhagyma |
- 6-8 db Füstli virsli
- 1 db nagyobb paradicsom
- 1 db nagyobb TV paprika
- 1 db erőleves kocka
- 1 db pörköltszaft kocka
- só
- bors (őrölt és szemes is, az őrölt borsot darálóval érdemes)
- 6-8 teáskanál őrölt pirospaprika
|
összevágott paradicsom, paprika |
- fűszerek: (mindenből 1/2-1 teáskanál) majoránna, bazsalikom, kakukkfű, őrölt édeskömény, őrölt rozmaring, 1 késhegynyi szerecsendió, 2 db szegfűszeg, 1/2 levél babérlevél)
- negyed tubus (kisebb) fokhagyma krém
- negyed tubus (kisebb) Piros Arany krém
- negyed tubus (kisebb) gulyás krém
- 1 teáskanál kristáycukor
|
összevágott virsli |
|
összevágott szalonna, kolbász |
Elkészítés:
1. A kockákra vágott szalonnát és kolbászt sertés zsíron megpirítom.
|
1.sertés zsír a lábasban |
|
2.szalonna és kolbász pirítása |
2. Ha már jól kisült a szalonna zsírja, bele rakom az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
3. Beleszórom a fűszereket, az erőleves kockát, és óvatosan tovább dinsztelem vigyázva arra, nehogy leégjen.
|
3.hagyma,fokhagyma hozzáadása |
|
4.száraz fűszerek hozzáadva |
4. Belerakom a kockákra vágott paradicsomot, paprikát.
5. Mikor levet eresztett a paradicsom, belerakom a negyed tubus (kis tubus) fokhagyma krémet,
|
5.paradicsom, paprika hozzáadása |
Piros Arany krémet, gulyás krémet, és a pörkötszaft kockát. Belerakom az őrölt pirospaprikát. Annyit teszek bele a teáskanállal, hogy jó sötét legyen a színe.
|
6.összes fűszer a lábasban |
6. A kockákra vágott krumplit és a felkarikázott virslit belerakom.
7. Végezetül sót és cukrot teszek bele.
|
7.minden a lábasban felöntve vízzel |
8. Forrástól számítva, fedő alatt (kis rést hagyva) közepes lángon kb. 1 órát főzöm.
9. Kenyérrel és savanyúsággal tálalom.