2017. június 24., szombat

Bundáskenyér lilahagymával

bundáskenyér
A megunhatatlan bundáskenyér a hétvégi reggelik egyik kihagyhatatlan szereplője.
Zöldségekkel tálalva laktatós, és fenséges. A család imádja.


sülnek a bundáskenyerek




lilahagyma felvágva













Hozzávalók:
tojás felverése

  • 6 db tojás (kb. 4 nagyobb szelet kenyérhez)
  • 4-6 szelet kenyér
  • 1-2 db lilahagyma (tetszés szerint zöldségek)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Mindenképp másnapos kenyér szükséges, a friss nem jó, hamar átázik.
2. A tojásokat egyesével töröm fel, egy pohárba rakom, megszagolom, és csak így teszem bele a tálba. Nrm túl szerencsés, ha mondjuk a vége előtt egy záptojás kerül a többi mellé. A tojásokat felverem, megsózom.
3. Előkészítem a zöldségeket.
habosra felvert tojás
4. Nem áztatom be előre a kenyereket a tojásba, mert megszívják magukat, és sütés után tocsogni fog a kenyér belseje a tojástól.
5. Egy serpenyőbe, bő és forró olajban nagy lángon kirtelen kisütöm a kenyerek mindkét oldalát, miután a kenyereket egyesével beleforgattam a tojásba.
6. Papírtörlős tányérba kiszedem a kenyereket.
7. Zöldségekkel tálalom.
kisült kenyerek