2017. április 26., szerda

Arctisztítás egyszerűen de nagyszerűen


arc-szem tisztítási termékek
Nem vagyok kozmetikus, nem ülök egész nap a szalonokban, magam kezelem az arcom. Próbálok az allergiás és száraz bőrömhöz passzoló termékeket választani, ezekkel játszadozom, ami vagy összejön, vagy nem. Szakvéleményt ne várjatok tőlem, csak a saját tapasztalatomat tudom veletek megosztani.


Tisztításra Nivea termékeket használok.
A micellás víz és a tonik nem szárítja a bőrömet, nem húzódik, és nem irritálja.
A szemfesték lemosók nagyon jól működnek, főleg az olajos verzió. Pillanatok alatt leszedi a sminket, nem kell dörzsölgetni napestig. Számomra megfelelőek ezek a termékek, de biztosan tudnék drágábbat és jobbakat is használni, viszont ez a pénztárca barát verzió.

Nivea Sensitive 3 az 1-ben micellás arctisztító érzékeny bőrre - 200 ml

NIVEA AQUA EFFECT SENSITIVE 3 AZ 1-BEN MICELLÁS ARCTISZTÍTÓ érzékeny borre dexpanthenollal és szolomag olajjal alaposan tisztít és eltávolítja a sminket. Segít csökkenteni az érzékeny bor tüneteit a NIVEA Sensitive termékcsalád arckrémével együtt alkalmazva. (Rossmann)

Nivea ápoló arctonik száraz és érzékeny bőrre - 200 ml

Kifejezetten a száraz és érzékeny bőr tisztítási igényeinek kielégítésére fejlesztették ki a NIVEA Ápoló Arctonikot, gyengéden tisztítja a száraz és érzékeny bőrt anélkül, hogy kiszárítaná. A mandulaolajat Hydra IQ-t tartalmazó tonik eltávolítja a sminket, a napi szennyeződéseket és közben megőrzi a bőr természetes nedvesség- egyensúlyát. Alkoholmentes összetételének köszönhetően gyengéden ápolja és hidratálja a bőrt. Eredmény: Az arcbőr tiszta, ápolt és lágy tapintású lesz. A termék bőrgyógyászatilag tesztelt. (Rossmann)

Nivea gyengéd szemfesték lemosó - 125 ml

A kifejezetten a szemkörnyéki érzékeny terület lemosására kifejlesztett NIVEA Gyengéd szemfesték lemosó tökéletesen eltávolítja a vízzel feloldható szemfestéket és szempillaspirált anélkül, hogy zsíros nyomot hagyna a bőrön. A könnyű, B5-provitamint tartalmazó folyadék ápolja a szemkörnyék érzékeny bőrét és a szempillákat. Bőrgyógyászatilag és szemészetileg is tesztelt. Kontaktlencsét viselők számára is alkalmas. (Rossmann)

Nivea Double Effect szemfestéklemosó - 125 ml

Búzavirággal gazdagított formulája dörzsölés nélkül távolítja el még az extrém vízálló szemfestéket, sminket és a nagyon tartós rúzst is. Ápoló, kétfázisú formulájának köszönhetően óvja a szempillákat és védi az érzékeny szemkörnyéki területet. Nem hagy zsíros érzetet a bőrön.(Rossmann)


Arctisztítás lépései

1. Arctejjel vagy micellás vízzel végezzük a tisztítást. Vattapamacsra, vagy vattakorongra öntünk a termékből , és az arc minden részét alaposan töröljük át vele.. A hajtövekről és az áll alatti területről ne feledkezzünk meg.

2. Arcradírral vagy microdermabráziós géppel eltávolítjuk az elhalt hámszöveteket. A bőrödnelók megfelelő radírt használj. A gépről itt találsz tájékoztatót.  A kezelés után az arc élénkebb színű és élettel telibb lesz, továbbá a bőr jobban magába fogja majd tudni szívni a jótékony hatású hidratáló krémeket.

3. A gőzölést és a nyomkodást kozmetikusra bíznám a fertőzés elkerülése végett. Természetesen a házilag használható mitteszer tapasszal is elérhetsz eredményeket, de a problémás bőrt kozmetikussal kezeltesd. Tapaszról és bőrradírról itt találsz információt.

4. A tonizálást a bőrödnek megfelelő termékkel végezd. A radírozás,a mikrodermabráziós illetve a gőzölés és mitesszerek eltávolítása után a bőr pórusai kitágulnak. Ilyenkor fontos tehát a feszesítő és fertőtlenítő hatású tonikok használata. Ezek megnyugtatják a sérült bőrt, megsemmisítik a kórokozókat és rugalmassá teszik a bőr szerkezetét.

5. A bőr hidratálása elengedhetetlen része az arc ápolásának. Találd meg a bőrödnek megfelelő krémet. Nappali és éjszakai krémeket egyaránt használj, hogy megfelelő legyen bőröd víz és zsírháztartása.

Mire kell figyelni arctisztítás után?

Arctisztítás (kezelés) után különösen fontos betartanunk bizonyos szabályokat, a minél jobb eredmény elérése érdekében. Kerüljük arctisztítás után 24 óráig a szoláriumot, szaunát, uszodát, ne végezzünk megerőltető fizikai munkát (pl. edzés), mivel ezek a tevékenységek fokozzák a vérbőséget. Arctisztítás után a bőrünknek 24 órás regenerációra van szüksége. A vérbőség fokozás mellett a fent említett helyeken nagy a veszélye a fertőzések kialakulásának.