magyaros rizses hús |
rotyog a pörkölt |
hagyma dinsztelése |
Hozzávalók:
- 80 dkg sertés tarja
- sertés zsír
- 4-5 közepes fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- fűszerek: (1 teáskanál majoránna-bazsalikom-kakukkfű-őrölt édeskömény-őrölt rozmaring, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-szegfűszeg, 1/2 teáskanál őrölt feketebors)
- 1 erőleves kocka
fűszerek a hagymában - 1 teáskanál kristálycukor
- só
- 1 TV paprika
- 1 paradicsom
- fél tubus (kisebb) fokhagyma krém
- fél tubus (kisebbik) Piros Arany krém
- fél tubus (kisebbik) gulyás krém
- fél tubus (kisebbik) pörköltszaft krém
- 7-8 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 bögre rizs (kevés étolaj, 1 erőleves kocka, 1 evőkanál Vegeta, 1 teáskanál só, fél teáskanál kristálycukor)
felkockázott hús |
Elkészítés:
1. A rizst kevés olajon pirítom. Felöntöm négy és fél bögre vízzel. Beleteszem a sót, leveskockát, Vegetát, cukrot, és fedő alatt kis rést hagyva főzöm. Nagyon ritkán meg lehet kavarni.
hús a fűszeres hagymában |
2. A húst megmosom, és kockákra vágom.
vízzel felöntött hús |
4. Egy kevés zsírt felmelegítek lábasban, a hagymákat hozzáteszem, dinsztelem. Ha látom, hogy kevés a zsír, teszek még hozzá, különben nem lesz üveges a hagyma.
sűrűre főtt szaftos hús |
megfőtt rizs |
7. Beleteszek egy csipetnyi kristálycukrot.
8. Rányomom a krémeket (fokhagyma, Piros Arany, gulyás, pörköltszaft), így kevergetem még pár percig.
rizs összekeverése a hússal |
10. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. (Nem kell sok szaft.)
összekevert rizses hús |
12. A kész pörkölttel a rizst összekeverem. (A rizst kis adagokban teszem hozzá.)
13. Kovászos uborkával tálalom.