krumplis tészta |
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
krumpli összevágva - 2 fej vöröshagyma
- sertés zsír
- 3 evőkanál örölt pirospaprika
- 3 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- fél teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál Vegeta
hagyma összevágva - 1 db erőleves kocka
- só
- 500 g fodros nagykocka tészta
- fél evőkanál étolaj
fő a tészta |
fő a krumpli |
2. Vízzel teli fazékban megfőzöm. A vízbe rakok Vegetát, erőleves k
ockát, 2 teáskanál sót és fél teáskanál cukrot. A végén félre rakok 2 dl krumplis főzővizet.
3. A tésztát forrásban lévő vízben kifőzöm. Egy kevés olajat és 2 teáskanál sót rakok bele. A tésztát hideg vízzel leöblítem, és
kész olajos tészta |
4. A hagymát apró kockákra vágom
krumpli összetörése krumplinyomóval |
összetört krumpli |
főzővizet, megsózom és összekeverem.
7. Belerakom
fűszerezett hagyma felöntve a lével |
8. Ráteszem a tésztát, és szintén összekeverem. Ha szükséges még sózom.
9. Erősebb hőfokon lapátoló mozdulatokkal lepirítom a tésztát.
krumpli, tészta összekeverése |
a kész krumplis tészta |